изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 23:03 EEST
БСП пита ГЕРБ кой е на мястото на Емел Етем сега и трябва ли да подаде оставка    
Парламент

Днес питаме – кой е на мястото на Емел Етем в момента и трябва ли да си подаде оставката? Това заяви на брифинг в парламента народният представител от ПГ на Коалиция за България Петър Курумбашев. Той представи декларацията на ПП ГЕРБ от 8 юни 2007 г. със заглавие „Престъпното бездействие на министър Емел Етем удави цели райони”, предаде “Фокус”.
Етем беше министър на извънредните ситуации, а след идването си на власт ГЕРБ закриха цялото ведомство.



Курумбашев прочете текста на декларацията, в която се казва: „Настояваме министър Етем да отговори – защо, след като още 2005 г. е настоявано да се създаде работна група и планово задание за обследване на проблемите и причините за наводненията от лятото на същата година – наводнения от 2005 г., все още нищо не е направено. Информирано ли е това министерство за състоянието и проблемите на хидротехническите съоръжения от национално ниво – язовири и съоръжения, поддържани от "Напоителни системи" АД и Министерството на икономиката и енергетиката, за състоянието на микроязовирите, собственост на общини и частни юридически лица, за състоянието, проблемите и поддържането на хидротехническите съоръжения, има ли система за ранно предупреждение на населението при бедствия и аварии, как работи тя и ако няма, защо не е изградена”.

В декларацията ГЕРБ настоява за ясни отговори.
"Няма да позволим практиката на министър Етем постоянно да се оправдава, да „оглушава”, когато й е удобно и да се изявява в медиите, когато й е удобно, да продължи", е записано още в нея.

Декларация на ГЕРБ е от юни 2007 г., когато при наводненията няма човешки жертви, подчерта Петър Курумбашев. Тогава партията е поискала оставката на министър Емел Етем.
„Очевидно, в България правителствата се сменят, задават се едни и същи въпроси през 2005-а и 2007 г., но когато тези същите хора станат управляващи, очевидно тези същите въпроси отново могат да бъдат зададени със същата сила и очевидно отново нямат отговори. Ако ме попитате докога така – ще ви кажа – до следващото наводнение", каза в заключение депутатът от левицата. http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

БСП пита ГЕРБ кой е на мястото на Емел Етем сега и трябва ли да подаде оставка | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.19 секунди