изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 18:19 EEST
ДОБРИЧ СЕ ВКЛЮЧВА В ПРОЕКТ ЗА ЕНЕРГИЙНИТЕ ГРАДОВЕ    
Европейски съюз

Общинският съвет в Добрич се очаква на заседанието си в петък да даде съгласие за включване на общината в проект “IMAGINE – Ниско енергийни градове” по Европейската оперативна програма за междурегионално сътрудничество INTERREG IVC.



Поканата за това е от Жерар Манян, изпълнителен директор на Европейската асоциация на енергийните градове Енерджи Ситис. Всеки един от органите на местно самоуправление, участник в проекта, е официално присъединен и е поел ангажиментите към Европейската инициатива „Споразумение на кметовете“, чиято основна цел е борбата против климатичните промени чрез конкретни действия до 2020 г.

Продължителността на проекта е 3 години - от януари 2012 г. до декември 2014 г. Дейностите по него ще бъдат насочени към помощ при осъществяване изпълнението на задълженията по Споразумението на кметовете; разработване на концепция за ниско енергийни градове с повишено качество на живот за всички и на наръчник „Ниско енергийни градове“, на местна Стратегия за устойчиво енергийно развитие. Ще се подготови интегрирана мрежа за оценка на енергийното състояние на местно ниво, чрез задълбочени анализи на ситуацията. Ще се извърши обмяна на местни практики между партньорите; проучвания на конкретен европейски опит и добри практики; политики и технически препоръки, изработени чрез сравнение на казуси и постигнати конкретни резултати.

Стойността на проект IMAGINE за Община град Добрич е общо 47979.97 евро,  от които 85% или 40782.97 евро се осигуряват от ЕФРР; 10% или 4798 евро са национално съфинасиране, чрез МРРБ, а собственият принос е 5% или  2399 евро, които трябва да се осигурят от местния бюджет. НДТ

 

 


Сходни връзки

ДОБРИЧ СЕ ВКЛЮЧВА В ПРОЕКТ ЗА ЕНЕРГИЙНИТЕ ГРАДОВЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди