изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 15:45 EEST
ИЗГЛЕДИ ЗА ВРЕМЕТО ЗА ИЗТОЧНА БЪЛГАРИЯ за периода 17-23 февруари 2012 г.    
ВреметоВ петък преди обяд облачността ще е значителна, на места ще превали слаб сняг. Ще духа умерен до силен вятър от север-северозапад. Минимални температури минус 10-минус 5, по крайбрежието минус 5-минус 2 градуса. След обяд облачността ще се разкъса и ще намалее, вятърът ще започне да отслабва. Максимални температури от минус 4 до плюс 1 градус.

 

 

 

В нощта срещу събота ще се изясни. Минималните температури ще се понижат в северните райони до минус 15-минус 10 градуса. В сутрешните часове ще е слънчево, но след обяд ще се заоблачи и на места ще прехвърчи слаб сняг. Максималните температури съвсем слабо ще се повишат.

В неделя ще е предимно слънчево. Сутринта в североизточните райони все още ще е много студено, но през деня ще духа слаб юг-югозападен вятър и максималните температури на повечето места ще са положителни - по крайбрежието и в югоизточните райони ще достигат 7-8 градуса. По-ниски, около и малко под нула градуса, ще останат по поречието на Дунав, където ще има условия за по-трайни мъгли.  

В понеделник облачността отново ще се увеличи, но от юг ще продължи да нахлува малко по-топъл въздух. Минималните температури ще се повишат до минус 8-минус 3 градуса, а по крайбрежието ще са малко над нулата. Максималните ще са 5-10, по поречието на Дунав 2-3 градуса.

През следващото денонощие ще има значителна облачност. Възможно е да прехвърчи слаб сняг. За кратко дневните температури ще се понижат с 4-5 градуса.

В сряда и четвъртък облачността ще намалява и до слънчево. Температурите ще се повишат и минималните ще достигнат минус 5-нула, а максималните 2-7, в южните райони 8-10 градуса. 

Вълнението на морето ще е най-значително в петък- до 3-4 бала в открито море. Температура на морската вода 0-3 градуса.

 

 

Деж.синоптик: В. Тодорова

 

 

Национален институт по метеорология

и хидрология при БАН - филиал Варна

 


Сходни връзки

ИЗГЛЕДИ ЗА ВРЕМЕТО ЗА ИЗТОЧНА БЪЛГАРИЯ за периода 17-23 февруари 2012 г. | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди