изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 21:22 EEST
КРИЗА Ем Кабинетът изяде двоен бюджет    
НовиниМинистерският съвет (МС) е изхарчил два пъти повече пари през миналата година, отколкото е гласувано в закона за бюджета.На администрацията на правителството са се полагали 77,75 млн. лв., а крайната сума на разходите гони 140 млн. лв., става ясно от отчета, който е публикуван на сайта на МС. Финансовият министър Симеон Дянков инициира няколкократна актуализация на държавния бюджет. След последната разрешените годишни разходи на МС нараснаха до близо 142 млн. В същото време персоналът е намален от 3228 на 3054 души.

Най-голям е непредвиденият разход за софтуер, тъй като лицензите за “Уиндоус” на чиновниците изтекли. За операционни програми са отишли над 32 млн. лв. Областните управи, също са надвишили двойно първоначално отредените им пари - 31,7 млн. лв., вместо 16,3 млн. лв. Един милион лева допълнително са дадени за “други възнаграждения” на служителите. А в същото време за ремонти на стотиците сгради държавна собственост са отделени едва 849 444 лв.

Правителствената болница “Лозенец” вместо 12,8 млн. лв. е похарчила 28,6 млн. лв. Там за бонуси са отишли 2,6 млн. лв., които не са били предвидени.

За управление на резиденциите са похарчени 0,6 млн. лв. повече, а те би трябвало да носят приходи.

От данните не става ясно, какви са собствените приходи на МС. От правителствения пресцентър не ни предоставиха информация за постъпленията.

http://www.trud.bg

 


Сходни връзки

КРИЗА Ем Кабинетът изяде двоен бюджет | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди