изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 00:06 EEST
Маршрутка блъсна и уби 22-годишна студентка    
Новини

22-годишна студентка е била блъсната и убита от маршрутка в Студентски град в София на 14 февруари, но инцидентът не е бил оповестен от МВР, съобщи bTV. Около 22 часа в Деня на влюбените 22-годишната студентка от Плевен Марияна Карабулева тръгва заедно с приятели към столично заведение, за да празнуват.



Тъй като тротоарът е непроходим от сняг, младежите се движат по пътното платно, но спазвайки правилата - срещу движението.
В другото платно се е движел автобус, а зад него маршрутка, чийто шофьор решил да изпреварва. Участъкът не е бил осветен и при изпреварването маршрутното такси удря момичето в гръб. Студентката умира на място.

"Както си вървях чух два силни удара. Като се обърнах, видях, че след като е блъснала Марияна, маршрутката се е ударила в автобуса. След удара Марияна е прехвърчала някакви метри и падна в краката ми. Главата й беше разбита и имаше кръв навсякъде", разказва приятелят на загиналото момиче - Симеон Прусийски.

Маршрутното такси се е движело по линия №18 - от село Кътина до жк "Дружба"-1, но било празно. Шофьорът Димитър Димитров на 67 г. обяснил пред полицаите, че не е видял компанията.
"Късно е забелязал пешеходците поради неосветеността на участъка. Твърди, че се е движел с ниска скорост. Не е употребил алкохол, изпробван е още на място. От 2005 г. до момента няма нарушения на Закона за движение по пътищата", обясни Йоана Трендафилова, разследващ полицай от СДВР.

Участъкът, където е станал инцидентът, е тесен и изпреварването е забранено. Експертиза ще установи дали освен другите нарушения, шофьорът на маршрутката Димитър Димитров не се е движел и с висока скорост. Той не е задържан.

Днес Марияна е била погребана в родния си Плевен.

По никакъв начин не е прикриван инцидентът със загиналата пешеходка на 14 февруари в столицата, заяви пред “Фокус” Нели Иванова, говорител на СДВР. По случая има образувано досъдебно производство, което се води в СДВР в сектор „Разследване на транспортните престъпления”. Вчера има и публикация в столичен вестник, посочи Иванова.  www.dir.bg

 


Сходни връзки

Маршрутка блъсна и уби 22-годишна студентка | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 2.95 секунди