изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 08:12 EEST
Разбиха престъпна група, търгувала с крадени коли    
Ред и сигурност

Пловдивски криминалисти са неутрализирали престъпна група, занимала се с търговия на крадени коли, съобщиха от пресцентъра на МВР. До задържането се е стигнало, след като в сектор "Противодействие на криминалната престъпност" в ОДМВР - Пловдив е постъпила информация за престъпната група.



Била ясна и схемата, по която действали - заличавали или подменяли идентификационните белези на колите, изготвяли фалшиви документи и ги регистрирали в страната ни или са търгували с тях в държави извън Европейския съюз. Установени били участниците в престъпната група.

В четвъртък П.Л. (39 г.) от Хасково трябвало да транспортира от Димитровград до Пловдив противозаконно отнет лек автомобил "Волво" с цел продажба. Около 19.00 часа хасковлията потеглил с колата от Димитровград, а пред него в "БМВ" бил съучастникът му Д.К. (29 г.) от Пазарджик. Мъжете били заловени пред дома на Д.К. в Пловдив. От направения оглед било установено, че автомобилът "Волво" е с регистрационни табели на друг автомобил, върху рамата му е извършена интервенция и колата е обявена за издирване.

В жилището на Д.К. и апартамент, използван от П.Л., са били иззети мобилни телефони, преносими компютри, регистрационни табели и документи за автомобили, стикери с номера на рами, снимачна техника. При обиск у П. Л. била открита и голяма сума пари, чийто произход е неизяснен. На други адреси полицаите са намерили още скенер, лаптоп, италиански регистрационни номера на МПС, български свидетелства за регистрация на МПС, гумени матрици за полагане на печати, планки с изписани номера на МПС и копия на различни документи.

В частен дом в Оризари бил открит лек автомобил "Фолксваген" с обявени за издирване регистрационни табели. От автоборса в града бил иззет и краден лек автомобил "Тойота", подготвен за износ. Тримата мъже, които са криминално проявени, били задържани за 24 часа. След изтичане на мярката, на П. Л. и Д. К. е повдигнато обвинение за престъпление и са задържани за 72 часа. Образувано е досъдебно производство. Предстоят експертизи, действията по разследването продължават. http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Разбиха престъпна група, търгувала с крадени коли | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди