изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 09:28 EEST
ГЕРБ прие оставката на Нели Нешева, но я гласи за нов пост    
Политика

Парламентарната група за ГЕРБ взе единодушно решение да приеме оставката на д-р Нели Нешева като управител на НЗОК.
Това съобщи пред журналисти председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев, цитиран от "Фокус". В срок до един месец ще бъде предложен и избран нов управител. Като мотиви депутатите са изтъкнали волята на самата Нешева с акта на подаване на оставката си и създалото се напрежение в обществото, съобщи БГНЕС.



Заедно с това народните представители от ГЕРБ са дали висока оценка на работата на Нешева като управител на здравната каса, защото тя е способствала за стабилизиране на структурата, която е ръководила.

Вече няма напрежение в системата и това се дължи на целия екип, но е предимно нейна заслуга, допълни Велчев, цитиран от БТС. Депутатът обясни обаче, че обществото е чувствително, особено в условията на криза, към раздаването на бонуси.
Самата Нели Нешева в мотивите си да подаде оставка е посочила, че не иска тези неща да се използват за политически и корпоративни цели.

Когато един човек е подложен на такова напрежение, и от неговия подпис зависи преразпределението на 3 млрд. лв., може би се нуждае от почивка, но отчитайки професионалните качества на Нешева, съм сигурен, че тя има своето място в бъдещото управление на държавата, коментира Велчев. Той уточни, че няма нищо конкретно предвид, а по думите му един добър специалист винаги може да си намери място навсякъде.

ПГ на ГЕРБ е решила да предложи на премиера да разгледа кадровия потенциал в здравеопазването и да направи необходимото пред цялото общество да не остават съмнения, че има защита на корпоративни интереси, посочи Велчев.
Народните представители препоръчват на Борисов на Нели Нешева да й бъде предоставена възможност да се развива в управлението на държавата, и по-специално в сферата на здравеопазването.

Премиерът Бойко Борисов заяви вчера, че Нешева е работила добре, но заради скандала с получения от нея бонус от 12 000 лева настоя за оставката й. Той се мотивира с поговорката "Една лъжичка катран в кацата мед е достатъчна да развали вкуса".

По-рано днес от преслужбата на НЗОК съобщиха, че Нели Нешева е дарила за благотворителност получения бонус от 12 156 лева. Договорът за дарението е подписан между д-р Нешева и Мариана Писарска - представител на сдружението "Деца и юноши", в присъствието на двама юристи.

Волята на дарителя е да подкрепи дейностите в Центъра за работа с деца на улицата, като дарените средства да бъдат използвани за храна и облекло от първа необходимост, медицински услуги, образователна и спортна дейност на децата и юношите, които живеят на улицата, предаде БТА.

 


Сходни връзки

ГЕРБ прие оставката на Нели Нешева, но я гласи за нов пост | 3 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ГЕРБ прие оставката на Нели Нешева, но я гласи за нов пост
Автор: Anonymous да 2012-02-22 @ 00:18 EET
от трънка на глог
ГЕРБ прие оставката на Нели Нешева, но я гласи за нов пост
Автор: Anonymous да 2012-02-22 @ 08:12 EET
АРОГАНТНА ПРСТАКИНЯ!
ГЕРБ прие оставката на Нели Нешева, но я гласи за нов пост
Автор: Anonymous да 2012-02-23 @ 14:08 EET

Проблемът е, че системата подготвя само "нелита"... А конкретно тая, само заради демонстрираното огромно самочувствие, че управлява успешно система, която не работи нормално, трябва не само да я сритат, ами да не й дават примерно 10 години да работи в системата на здравеопазването. Защото те сега ще я махнат, тя ще отиде под крилото на някой частник и пак ще се "залепи" на далаверата. Гнусна работа, за съжаление тази "нели" я формира 20 годишен опит от социална дейност да се прави бизнес. ;-)


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди