изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-02 @ 03:52 EEST
ЧИСТА ПРОБА ЕВРОРАСИЗЪМ: Бивш холандски дипломат: Балканите нямат място в ЕС, защото не са бели!    
Европейски съюзСкандалите на холандците не спират. Поредната изцепка дойде от бивш дипломат, който заяви, че източноевропейците, и предимно балканците, с нищо не са допринесли за европейската култура. Робърт ван Лансхот, който е участвал в мисии в Босна, Косово, Ирак и Еритрея, в свой коментар в германския бизнес всекидневник "Ханделсблат" отбелязва, че "Балканите" нямат място в ЕС. Защо? Ами защото, те не са бели", пояснява Лансхот, цитиран от "ПлюсИнфо"и КРОСС.


"Имайки предвид, че дори заселниците от Африка забелязват огромното културно разделение между Западна и Източна Европа, какво остава за другите?", пита се Ван Лансхот.
 
За да илюстрира твърдението си, той казва, че в Босна "Европа започва от средата на моста на река Неретва в Мостар". Той твърди, че прекрачвайки в "другата половина", туристите въздишат с облекчение, че "най-после са се върнали в Европа".
 
Според Ван Лансхот Косово, Македония, Албания, Молдова и Черна гора, големи части от Сърбия, части от Босна, България и Гърция също не се вместват в идеята за Европа. По неговите думи, всички те принадлежат на културната група, която е много по-близко до Турция.
 
Бившият дипломат каза, че градовете в Косово приличат повече на Ирак, отколкото на ЕС.
 
"Никой на Балканите не знае какво е костюм на Шанел, не познава готвачите на Бакхус, не знае за Пипи Дългото чорапче, за английските градини, за есетата на Монтане, за кубчетата Лего и т.н.", казва Ван Лансхот.
 
В края на статията си, Ван Лансхот призовава да се спре разширяването на ЕС с мотива, че "тези страни нямат нищо общо с Европа". http://europe.actualno.com/

ЧИСТА ПРОБА ЕВРОРАСИЗЪМ: Норвежци се оплакаха, че в наш хотел имало българи

 


Сходни връзки

ЧИСТА ПРОБА ЕВРОРАСИЗЪМ: Бивш холандски дипломат: Балканите нямат място в ЕС, защото не са бели! | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди