изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 20:57 EEST
ПАНИХИДА В ПАМЕТ НА ЗАГИНАЛИТЕ ВЪВ ВЛАКА - ФАКЛА    
Новини Варненски и Великопреславски митрополит Кирил в съслужие със свещеници от Добрич вчера отслужиха панихида в храм Света Троица в памет на загиналите преди четири години в пожара във влака София - Кардам. Близките на младите хора от Добрич - Антоанета, Валерия и Даниел, техни роднини, кметът Детелина Николова и граждани присъстваха в храма и запалиха свещ в памет на жертвите.

След службата митрополит Кирил освети и оброчния кръст в двора на храма, издигнат в чест на жертвите на пътнотранспортни произшествия, пред който кметът и близките на младите хора положиха цветя. Пред журналисти бащата на Даниел Вичев - Васил Вичев, сподели, че за него страната ни в момента е в много по-страшна от икономическата криза - хуманитарна и човешка. Той добави, че решенията на съда по делото са безумни. "Всяко следващо решение е сякаш руска матрьошка, знаете какъв е принципа на матрьошката - излизат нови и нови. Хората не са недоволни от това, че има нов турски сериал или защото Ванга е обявена за вещица. Те негодуват и вече нямат вяра в МВР, Прокуратура и съд". Съпругата му Дорка Вичева добави: "Имам чувството, че с всяко едно дело се върви към оневиняване. За 4 години нищо не се промени в БДЖ и това се доказва от продължаващите инциденти. Факт е, че нашето семейство никога няма да се качи на влак, но и там нищо не се е променило. Трябва да има виновни за неадекватните действия". Майката на 20-годишната Валерия Желева - Софка Дойнова, добави, че за нея през тези 4 години се води абсурдно следствие и процес, които нищо не доказват. "Децата ни няма да намерят покой. Публична тайна е, че шафнерът е бил леко пийнал и е имал неадекватни действия за ситуацията. Този експеримент също нищо не доказва - той бе направен през деня, нямаше огън... Детето ми остана на 20 години и никога няма да се върне. Крайно време е някой да бъде отговорен за това. За мен няма справедливост" - каза още Дойнова.
Припомняме, че преди 4 години в нощта на 28 февруари край гара Червен бряг пламна влакът София - Кардам. В пожара загинаха Валерия Желева, Антоанета Тодорова, Даниел Вичев, Калчо Стефанов - от Добрич и д-р Галина Иванова, родом от Генерал Тошево. Смъртта си във влака намериха още проф. Рашо Рашев, Стоян Ковачев - двамата от Шумен, и столичанките Мая Машева и Елена Халачева.
 


Сходни връзки

ПАНИХИДА В ПАМЕТ НА ЗАГИНАЛИТЕ ВЪВ ВЛАКА - ФАКЛА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди