изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 01:40 EEST
УПРАВЛЯВАЩИТЕ НИ ДОЯТ ОЩЕ: ОТ 1 МАРТ ПЛАЩАМЕ ОСИГУРОВКИ И ЗА КОМАНДИРОВЪЧНИ    
ИкономикаОт 1 март влизат в сила последните промени на Наредбата за елементите на възнаграждението и доходите, според която вече ще се дължат вноски за фондовете на държавното обществено осигуряване (ДОО) над двукратния размер на дневните пари при командировка, съобщиха от пресцентъра на НАП. Досега върху дневните пари при командировка вноски за ДОО не се дължаха, добавят от приходната агенция.

Така например, ако става въпрос за служебно пътуване в рамките на страната, осигурителни вноски ще се дължат върху сумата над 40 лв. на ден. Това е така, защото размерът, който е определен за дневни пари в Наредбата за командировките в страната, е 20 лв.
Други промени в наредбата предвиждат изрично, че при определяне на годишния осигурителен доход на регистрираните земеделски производители и тютюнопроизводителите не се включват сумите, получени под формата на държавни помощи, субсидии и друго подпомагане от Европейския фонд за гарантиране на земеделието, Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони и от държавния бюджет, добавят още данъчните. Повече информация, както и отговори на въпроси относно осигурителното и данъчно законодателство, може да се получат на телефона за информация на НАП 0700 18 700 на цената един градски разговор.
 


Сходни връзки

УПРАВЛЯВАЩИТЕ НИ ДОЯТ ОЩЕ: ОТ 1 МАРТ ПЛАЩАМЕ ОСИГУРОВКИ И ЗА КОМАНДИРОВЪЧНИ | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
УПРАВЛЯВАЩИТЕ НИ ДОЯТ ОЩЕ: ОТ 1 МАРТ ПЛАЩАМЕ ОСИГУРОВКИ И ЗА КОМАНДИРОВЪЧНИ
Автор: Anonymous да 2012-02-29 @ 14:18 EET
Да му мислят общинските депутати!

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди