изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 06:28 EEST
СКАНДАЛ в Съдебната палата: Прокурор заплаши журналист със саморазправа    
Ред и сигурностСКАНДАЛ в Съдебната палата. Прокурор на любимия на управляващите софийски градски прокурор Никола Кокинов заплаши журналист със саморазправа, защото прояви “наглостта” да се опита да му зададе въпрос. “Ако хвърля тогата, ще те разбия!”. Така Кирил Димитров от Софийската градска прокуратура (СГП) реагира във вторник на въпрос на журналиста от Mediapool Борис Митов, дали може да уточни свое питане към свидетел по делото за смъртта на арестанта Пламен Куцаров, който не бе допуснат от съда, тъй като няма отношение към процеса.


 
В съдебната зала обвинителят запита бившия служител на ГДБОП Сергей Куртев, участвал в конвоирането на починалия в началото на 2009 г. Куцаров, дали е чувал, че срещу шефа на сектор “Отвличания” в службата Пламен Цуров е било водено дисциплинарно производство по сигнал, че крадял пари от откупи.
 
Защитата на подсъдимите по делото Ирен Вълев и Божидар Проданов остро възрази срещу въпроса, тъй като няма никаква връзка с казуса, след което съдия Петя Крънчева определи Куртев да не отговаря. Прокурор Димитров не пожела да поясни въпроса си, нито обясни в каква връзка го задава.
 
По време на последвалата почивка той на няколко пъти избута с пръст журналист от Mediapool, след като бе запитан: “Г-н прокурор, може ли един уточняващ въпрос?” “Разкарай се”, отвърна обвинителят, след което отново повтори “нареждането” си, тъй като бе попитан каква е причината за грубото му отношение.
 
Последва и репликата: “Ако хвърля тогата, ще те разбия”, като отговор на молба от страна на Mediapool да се държи, както подобава на поста му. В крайна сметка Димитров бе запитан и дали е нормален, което окончателно го извади от релси и той заяви пред няколко свидетели от други медии: “Ще ти стъжня живота!”
 
По-късно пред журналисти самозабравилият се прокурор Кирил Димитров отрече да се е държал агресивно с колегата от Борис Митов и призова репортерите “да се “разкарат” и на няколко пъти подчерта, че журналистите му нарушават правата, тъй като не са му поискали разрешение да го записват.
--PIA--

http://pressclub.bg

 


Сходни връзки

СКАНДАЛ в Съдебната палата: Прокурор заплаши журналист със саморазправа | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди