изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 03:47 EEST
А КАЗВАТ, ЧЕ НЯМАЛО ПАРИ ЗА МАЙКИ И ПЕНСИИ: Зам.-министър върнал 57 000 лева бонус    
НовиниНад 83 000 лв. са средствата, които висши държавни служители са получили под формата на допълнително материално стимулиране и са били дарени веднага след получаването им, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет. Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков е дарил след получаването им 35 000 лв. през 2010 година и 37 000 лв. през 2011 година. Началникът на политическия му кабинет е дарил 9950 лв., а заместник-министър в транспортното министерство - 1293 лв, предаде БТА.

По-рано днес премиерът Бойко Борисов съобщи, че общо в сметката на Министерството на финансите сега са върнати 603 675.62 лева, които членове на кабинета и висшата администрация са получили от 2009 до 2011 г. Те ще бъдат дарени за болни деца.
Началникът на кабинета на министър Нона Караджова не е върнал бонуса и е бил освободен.

От справката за възстановените средства от допълнителното материално стимулиране (ДМС) на министри, заместник-министри, началниците на политическите кабинети и парламентарните секретари е видно, че в министерствата на правосъдието и отбраната не са връщали такива. Сред най-големите върнати ДМС са над 57 000 лв. от зам.-министър в ековедомството, над 54 000 лв. на финансов заместник-министър и близо 54 000 лв. на заместник-министър на транспорта. Имена обаче не се посочват.

Областните и заместник-областните управители са възстановили средства в размер общо на 105 667.60 лв. Най-много - между 3000 и 4500 лв., са върнали областните управители на Добрич, Монтана, Разград, Бургас, Търговище и Варна.

В същото време от Министерството на финансите признаха, че миналата година служителите в системата са получили ДМС в размер на 55 085 865 лева. Това се посочва в писмо на министър Симеон Дянков до депутата от Синята коалиция Ваньо Шарков, който вчера оповести данни за "стряскащи" цифри, раздадени в различни ведомства. Например в МВР те са над 20 млн.

Възможността за ДМС е законово регламентирана през 1991 година в Закона за данъчната администрация, когато в правителството "Филип Димитров" на СДС,
министър на финансите е Иван Костов, пише Дянков в отговора си. Той добавя, че процедурата е регламентирана последователно в Данъчния процесуален кодекс, Данъчно-осигурителния процесуален кодекс и в Закона за Националната агенция за приходите.

В системата на Министерството на финансите работят 11 556 души - централна администрация на МФ, НАП, АМ, АДФИ и ДКХ и ИА ОСЕС. За 2011 г. извън брутната им работна заплата, служителите
са получили средно месечно по 397 лв. допълнително материално стимулиране, пише още в писмото.

Дянков изтъква, че с предложените на 17 ноември 2011 г. от Министерски съвет промени в Закона за държавния служител и чрез текстовете в преходните и заключителните му разпоредби, допълнителното материално стимулиране ще отпадне. Очаква се те да бъдат гласувани от парламента.

По-рано днес от ГЕРБ призоваха предишните управляващи също да върнат бонусите, които са получавали, и им поставиха ултиматум - ако до една седмица не го направят, ще покажат данни кой колко е взел. Лидерът на БСП Сергей Станишев отвърна, че той давал "бонуси" на пенсионерите, а ГЕРБ лъжат за сумата и всъщност са прибрали 120 млн. Ахмед Доган пък каза, че е получил хонорар, а не бонус. http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

А КАЗВАТ, ЧЕ НЯМАЛО ПАРИ ЗА МАЙКИ И ПЕНСИИ: Зам.-министър върнал 57 000 лева бонус | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
А КАЗВАТ, ЧЕ НЯМАЛО ПАРИ ЗА МАЙКИ И ПЕНСИИ: Зам.-министър върнал 57 000 лева бонус
Автор: Anonymous да 2012-03-07 @ 20:36 EET
Всички областни управители получили и върнали бонуси са
от ГЕРБ.Какво говори това ?


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди