изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 05:02 EEST
Кунева се развежда с НДСВ    
Политика "Напускам НДСВ", обяви лидерът на сдружение "България на гражданите" Меглена Кунева. Тя стана част от партията с лидер Симеон Сакскобургготски през 2001 г. заради идеята и каузата. "Политикът следва хората, а онези, които стоят зад мен, искат друго представителство в политиката", обясни избора си Кунева. И добави, че е благодарна на бившата си формация, че не е искала нищо от нея на президентските избори миналата година, тъй като жълтите били освободени от партийни комплекси.



"Излизайки от НДСВ, аз не излизам от политиката", подчерта обаче Кунева. И за пореден път потвърди, че сдружението й може да стане партия, ако хората поискат това. Тя покани всички модерни и демократични мислещи да се присъединят към "България на гражданите". "Именно защото сдружението набира сили, реших да напусна централата на "Врабча" 23", добави още щрихи тя. Преди дни и бившият вицепремиер и образователен министър Даниел Вълчев, в момента дясна ръка на Кунева в сдружението, заяви в медиите, че НДСВ за него е минало. Тогава лидерът на жълтите Христина Христова го призова да напусне партията официално. http://www.dartsnews.bg

До момента над 10 000 заявления за членство вече са подадени в новата формация на бившия еврокомисар. "Няма да влизам в какъвто и да било политически картел, който облагодетелства определени олигарски", обеща Кунева. За сдружението тя ще търси активни, отговорни и интересуващи се от съдбата на държавата си хора. "Не заставам срещу партиите, а срещу тъмните сделки между тях", коментира още бившата претендентка за "Дондуков" 2.

В интервю за Дартс нюз преди месец пък Кунева обяви, че иска да прави "цветна, не сива" партия. На 8-ми март пък стана ясно, че логото на новото сдружение ще е стилизирано дърво - дъб в сини нюанси.

Нина Александрова
 


Сходни връзки

Кунева се развежда с НДСВ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди