изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 03:52 EEST
Депутат от ГЕРБ подава оставка    
Политика Народният представител от ГЕРБ Николай Коцев заяви намерението си да подаде оставка и да напусне парламента. Той съобщи това на пресконференция във Враца. Коцев, който е и областен координатор на ГЕРБ, посочи, че е взел решението си да се откаже от депутатското място след дълъг размисъл и внимателен анализ на политическата обстановка в община Враца и в областта.

По думите му "човек си тежи най-много на мястото", а работата му като народен представител го е откъснала от местните организации на ГЕРБ и проблемите на хората. Според него това е една от причините партията да изгуби местните избори във Враца. Той подчерта, че като се отказва от мястото си в парламента, ще бъде по-полезен и ще свърши повече работа за Враца като областен координатор на партията.

Депутатът допълни, че вече е разговарял с председателя на парламентарната група на партията Красимир Велчев, с премиера и председател на ГЕРБ Бойко Борисов и с неговия заместник Цветан Цветанов.
Депутатът отбеляза, че решение за оставката му ще бъде взето от Изпълнителната комисия след завръщането на премиера от официалното посещение в Катар (между 13 и 15 март).

По-късно от ГЕРБ съобщиха, че ръководството на партията и на парламентарната й група са уважили решението на Николай Коцев да напусне Народното събрание.

Николай Коцев бе избран като мажоритарен кандидат на ГЕРБ във Врачански многомандатен избирателен район на парламентарните избори през 2009 г. На въпрос на БТА, че неговото напускане е прецедент, който може да доведе до частични парламентарни избори, народният представител посочи, че законът е променен и на негово място ще влезе следващият от листата на партията. Това е 52-годишният банков служител Мирослав Маринов.

От началото на мандата си като депутат досега не съм знаел за какво става въпрос. Такова признание прави депутатът от ГЕРБ Николай Коцев пред вестник "Сега“ през март 2011 г. - две години след началото на мандата.
"Това е време, в което трябваше да опозная държавната администрация“, отбелязва народният избраник в средата на мандата си и признава: "Определено мога да кажа, че не съм бил полезен досега“.

Като лична заслуга обаче в своя защита парламентаристът уточнява, че нито веднъж досега "не е отказвал на нито един бизнесмен“ да бъде лобист, "когато някакъв проект трябва да се случи по министерства. Помагал съм, ако някъде някой е спал".

Николай Коцев е член на комисията за борба с корупцията и конфликт на интереси.

Той е със средно образование. "Аз съм фотограф и нямам висше образование. Много често съм бил нападан от моите опоненти за това. Аз бях принуден да работя и затова не можах да уча", отговаря на въпрос за образованието си пред "Сега". http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Депутат от ГЕРБ подава оставка | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди