изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 12:41 EEST
Фирма за почистващи препарати бутилира милиони дози екстази    
Ред и сигурност62 литра екстази за близо 1 милион дози са били задържани на летище София при спецоперация на "Митническо разузнаване и разследване" и ГДБОП, съобщиха от пресцентъра на Агенция "Митници". Операцията е започнала на 7 март, след като митничарите задържат 10 пратки с тегло 5,5 литра наркотично вещество GBL. Задържано е при опит да бъде изнесено с камион за Германия.

Установено е, че пратките се поръчват по интернет от сайт, базиран в България, собственост на фирма, която търгува с почистващи препарати. Веществата са рекламирани като почистващи вещества в сайта, който е изцяло насочен към немско- и англоговорящи клиенти. След като е образувано досъдебно производство и случаят е докладван на Софийска градска прокуратура, митническите разузнавачи са започнали наблюдение на собственика на фирмата и няколко адреса.

Два дни по-късно - на 9 март, собственикът на фирмата е задържан при предаването на три други пратки за износ в експресна куриерска компания. Претърсени са две помещения, собственост на фирмата, и на единия адрес в апартамент в София е открита лаборатория за бутилиране и пакетиране на течната дрога. В помещението са открити 55 литра GBL, празни пластмасови бутилки, етикети и компютър с кореспонденция, обвързващи мъжа пряко с дейността по производство и международен трафик на наркотични вещества.

По предварителна информация този канал е работил близо 8 месеца, а от задържаните при тази операция общо 62 литра са щели да бъдат произведени близо 1 милион дози GBL.

Това е третият международен канал за трафик на наркотици, разбит от служителите на сектор "Наркотици" при Митница "Аерогара София" само за последния месец. www.dir.bg

 


Сходни връзки

Фирма за почистващи препарати бутилира милиони дози екстази | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди