изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-08 @ 09:31 EEST
ЗАПОЧВА СТРОИТЕЛСТВОТО НА СЪОРЪЖЕНИЯ ЗА МЕЧКИ И ФЛАМИНГО В ЗООПАРКА    
Екология До края на март се очаква в Центъра за защита на природата и животните в Добрич да стартират строително-ремонтните дейности по част от обектите, които се финансират по трансграничен проект с Музейния комплекс за наука и природа в Констанца. Определени са изпълнителите за мечкарника, езерото за фламинго и ветеринарната лечебница със складова база, които са на стойност около 1 милион лева, съобщи заместник-кметът Надежда Петкова.

За изпълнители, след проведените процедури, са избрани фирмите „Еконтрой”, „Танатос” и „Пътстрой” – Варна. Ангажиментите на фирмите са строителните работи да приключат до 3 или 4 месеца.

Предстои да се проведе и процедура за доставка на микробус, с който ще бъдат организирани екскурзии от Добрич до Музейния комплекс за наука и природа в Констанца.

Проект POFTIC – «Повишаване потенциала за развитие чрез организиране на възможностите и подобряване на туристическата инфраструктура в трансграничния регион” се финансира по  Програма за трансгранично сътрудничество България – Румъния. Той е на обща стойност 1 434 794 евро, от които бюджета на Община Добрич е 890 583 евро. Останалите средства са за партньора на проекта – Музеен комплекс за наука и природа от град Констанца. Другите партньори, които участват са Областен съвет Констанца и ПроЗоо Добрич. Проектът цели установяване на съвместни туристически инициативи и разработване на туристически продукти, включващи двата зоопарка в Добрич и Констанца. За реализирането им в Центъра за защита на природата и животните са предвидени дейности, свързани с изграждане на съоръжения за кафява мечка, ще бъде направено малко езеро за фламинго. В съществуващия  “селски двор” ще се престроят помещения за птици, за морски свинчета, зайчета и родилна база. Освен това в добричкия Зоопарк ще се изгради и   Ветеринарна лечебница, складова база и нова къща за работниците. Една от големите атракции ще бъде “Лабиринт” в храстите на центъра. Проектът ще продължи 18 месеца. НДТ

 


Сходни връзки

ЗАПОЧВА СТРОИТЕЛСТВОТО НА СЪОРЪЖЕНИЯ ЗА МЕЧКИ И ФЛАМИНГО В ЗООПАРКА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди