изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 09:02 EEST
Бербатов: Ще имам основна роля в мачовете до края    
Интервюта

Изходът от дербито на Манчестър няма да се окаже решаващ в борбата за титлата в Премиър лийг. Това заяви Димитър Бербатов в интервю за клубното списание на шампионите "Юнайтед Ревю", чиито пълен текст бе публикуван в официалния сайт на "червените дяволи". Преди няколко дни излезе част от изказването на българина, в което той споделя огорчението си от това, че не получава достатъчно шанс за изява, предаде Novsport. Ето сега и пълният текст на интервюто:



- Какъв е ключът към отличното ни представяне напоследък?

- Комбинация от различни неща. Тренираме добре, но имаме възможност и да си почиваме също така добре, което е почти толкова важно. Треньорският щаб подготвя разнообразни видеоматериали, с които да проучим нашите противници и да знаем какво да очакваме от тях. Рехабилитацията след мачовете също е много добра - това ни помага да запазим свежестта си за следващия двубой. Става въпрос за сбора от всички тези малки неща.

- Гари Невил каза след победата над Тотнъм, че усеща как играчите "помирисват" титлата. Съгласен ли си?

- Може би (смее се), но важното е да не изпреварваме събитията. Не бива да подценяваме никой от нашите опоненти. Ще бъде трудно, но знаем как да се справим с тази ситуация - били сме в подобна и преди. В спора за титлата останахме само два отбора и знаем, че борбата със Сити ще бъде голяма. Аз обаче не смятам, че единствено директният мач ще реши титлата. Всеки може да загуби точки срещу другите отбори и това да се окажа решаващо. Трябва да сме концентрирани във всеки един от мачовете, които ни остават и ако запазим формата си, не мисля, че ще имаме проблем, защото е много трудно да бъдем победени на "Олд Трафорд", без значение кой идва тук.

- Това ли е най-вълнуващата част от сезона за футболистите?

- Не (смее се)! Такава е, но очевидно напрежението във всеки мач е огромно, когато се бориш за титлата, така че трябва да останеш силен психически. Ако започнеш да мислиш прекалено много за всичко, в крайна сметка ще увеличиш напрежението върху себе си. Всеки мач е като финал и знаеш, че трябва да запазиш нервите си. Но ние имаме опита да се справим с това и се надявам, че в края ще сме шампиони отново.

- Смесени ли са емоциите ти по отношение на този сезон, като се има предвид, че шансовете ти за изява са ограничени?

- Всеки път, когато играех, мисля че се представях добре. Готов съм и чакам момента, в който мениджърът ще ми даде шанс да демонстрирам своите качества. Искам да помогна на тима да стане шампион.

- Как запазваш мотивацията си, когато не играеш?

- Просто трябва да си готов. Разполагаме с голям състав и всеки знае, че понякога няма да играе. Тъжно е и ме боли, но трябва да съм силен и да се подготвям за момента, в който съотборниците ми ще имат нужда от мен. Ние сме отбор и искаме да побеждаваме заедно. - Освен това да имаш толкова голям избор от класни нападатели може да бъде само от полза в борбата за титлата…

- Абсолютно. Понякога трябва да има ротация на нападателите спрямо това кой подхожда най-много на стила на различните тимове, срещу които играем. Това е моята работа, както и на останалите нападатели - да сме готови да дадем най-доброто от себе си, когато получаваме шанс.

- Дани Уелбек със сигурност е чудесно допълнение към тази група от нападатели?

- Особено съм щастлив да видя колко добре се справя Дани. Помня го още от времето, когато дойде от юношеските формации. Още тогава можеше да се види, че той притежава страхотни качества. Престоят под наем в Съндърланд му помогна много. Той има бъдеще както в Манчестър Юнайтед, така и в националния отбор на Англия.

- Все още ли смяташ, че ще имаш важна роля в оставащите до месец май мачове?

- Да, разбира се. Престоят още много мачове, които ще ни представят различни предизвикателства, така че аз трябва да тренирам здраво и да съм готов, когато моментът настъпи.

http://corner.dir.bg/

 


Сходни връзки

Бербатов: Ще имам основна роля в мачовете до края | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди