изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 20:30 EEST
ОПИТ ЗА ГРАБЕЖ В БЕНЗИНОСТАНЦИЯ В ДОБРИЧ. ПОЛИЦИЯТА ЗАЛОВИ ПРЕСТЪПНИЦИТЕ    
Ред и сигурност Група от петима млади мъже, направили опит да извършат грабеж на бензиностанция в Добрич, е задържана от органите на реда, съобщи на брифинг директорът на Областната дирекция на МВР комисар Стефан Йончев. Престъпниците са заловени при влизане в бензиностанцията. Йончев сподели, че са получили информация и са създали нужната организация за предотвратяване на грабежа. Екшънът се разиграл около 3.30 часа на бензиностанция на бул. "Русия". Грабителите били с черни маски на лицата с прорези на очите и ръкавици.

Трима от тях - И. М. /20/, В. П. /21/ и Р. И. /22/ и Д. Т. /21/, са задържани от полицаите в различни паркови площи около бензиностанцията. Четвъртият престъпник - Д. Т. /21/, първоначално успял да избяга от местопроизшествието, но по-късно е задържан. След проведени разпити е констатирано, че в групата има още един млад мъж, който също е заловен, това е С. Б. /23/.

При извършените процесуално-следствени действия е установено, че петимата в различно съучастие помежду си са автори и на други две престъпления. Около 4 часа на 26 февруари четирима от групата с маски на главите проникнали в денонощен магазин по ул. "Сан Стефано". След нанасяне на побой на 28-годишния продавач задигнали 800 лв. от касовия апарат и неустановено количество цигари. Тогава грабителите били въоръжени с хладно оръжие - ножове и боксове. В нощта на 15 срещу 16 февруари от групата е извършена взломна кражба на около 400 грама златни накити от витрината на златарски магазин по бул. "25 септември". Златото било продадено на заложна къща във Варна.   

Лицата са образовани, не са от ромски произход, не са криминално проявени. Това са яки, здрави, атлетични момчета, каза комисар Йончев. Работата по установяване и документиране на цялата престъпна дейност на групата продължава. На петимата е наложена марка задържане под стража за 24 часа, като ОД на МВР поиска вчера следобед от прокуратурата тя да бъде удължена на 72 часа. Ще поискаме постоянна мярка задържане под стража, каза комисар Йончев.

Грабежите са престъпления с висок обществен облик, ОД на МВР в Добрич има последователна политика и те са постоянен контрол, каза директорът на полицията. По думите му, през последните години броят им в Добричка област намалява. През 2010 са извършени 59 грабежа, през м. г. 38, от които 14 разкрити. От началото на 2012-а са 5, след миналата вечер неразкрит е само един. НДТ

 


Сходни връзки

ОПИТ ЗА ГРАБЕЖ В БЕНЗИНОСТАНЦИЯ В ДОБРИЧ. ПОЛИЦИЯТА ЗАЛОВИ ПРЕСТЪПНИЦИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди