изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 17:03 EEST
Катар инвестира 100 млн. евро в три проекта у нас    
Новини

Ще убедя своя колега да инвестира в изграждането на още едно летище - на това в Балчик, каза още Борисов. Поставили сме си с премиера по-малки цели, като начало в три области, където да се съсредоточим, да видим как работят двете администрации, как ще го поеме бизнесът, колко сте честни, колко сте отговорни и след това ще продължим нататък, заяви Борисов пред представителите на бизнеса.



Катар ще инвестира първоначално 100 млн. евро в България в три проекта в приоритетните области - туризъм, инфраструктура и земеделие. Това каза министър-председателят на Катар шейх Хамад бен Джасем бен Джабер Ал Тани на официалното закриване на българо-катарския бизнес форум в Доха.
Шейхът покани български предприятия производители в рамките на годината да посетят Катар и да организират изложение, на което да покажат своите стоки и услуги. Държавата Катар за първи път ще предостави за своя сметка мястото, залата за провеждането на експозицията в знак на уважение и като израз на добри чувства по отношение на министър-председателя, защото усещаме, че той искрено се старае да постигне резултати, заяви шейх Хамад бен Джасем бен Джабер Ал Тани.

По думите му специализираните катарски компании могат да се чувстват поканени да работят и да сътрудничат с българските представители за организиране на това събитие.

Домакинът посочи, че двамата с премиера Бойко Борисов са разговаряли много за това как да развиват отношенията между двете страни в политическо, икономическо и социално отношение. Аз усетих, че не само има открита и искрена воля, но усетих също така и приятелската атмосфера на нашите срещи, усетих че министър-председателят на България е силно заинтересован да съдейства за развитието на сътрудничеството между компаниите на двете страни, добави Ал Тани.

Областите за сътрудничество са много в Катар, но от ваша страна е необходимо твърдост и упорство, препоръча домакинът. Той увери, че всички търгове са открити и прозрачни и в тях могат да участват всякакви компании. Много от българските компании имат качества и могат да работят, както моят приятел, министър-председателят Бойко Борисов ми каза, добави Хамад бен Джасем Ал Тани. Имаме искрено желание да инвестираме в България, но при сегашните обстоятелства трябва да изберем и да бъдем много сигурни в избора си за да започнем с едно успешно начало, заяви премиерът на Катар.

Премиерът Бойко Борисов каза, че е договорено след един месец катарска делегация от експерти да посети България, за да бъдат обсъдени области, в които могат да си сътрудничат с България. Той очаква през май или юни премиерът Хамад бен Джасем бен Джабер Ал Тани да върне визитата в София и да се започне конкретна работа по темите.

Премиерът очерта добрите възможности в Катар за представителите на строителния бранш, металороежещата и мебелна промишленост, както и огромния потенциал пред селското стопанство, туризма, хранително-вкусовата промишленост.

Ще убедя своя колега да инвестира в изграждането на още едно летище - на това в Балчик, каза още Борисов. Поставили сме си с премиера по-малки цели, като начало в три области, където да се съсредоточим, да видим как работят двете администрации, как ще го поеме бизнесът, колко сте честни, колко сте отговорни и след това ще продължим нататък, заяви Борисов пред представителите на бизнеса.

 Ако някой днес се почувствал обиден от невъзможността да направи директен контакт в своята област, с колегата сме се разбрали в рамките на два месеца да направим всичко възможно с най-големите компании да създадем такива възможности, каза още Борисов. На бизнес форума в катарската столица дойдоха представители на над 100 български фирми, но липсваха местни бизнесмени.

 По програма премиерът на Катар не трябваше да е с нас, но специално дойде да ни увери в своя ангажимент и желание България и Катар да развиват взаимоотношенията си, каза Борисов. Имаме най-доброто отношение на емира, на премиера в желанието си да работят с България, добави той. http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Катар инвестира 100 млн. евро в три проекта у нас | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Катар инвестира 100 млн. евро в три проекта у нас
Автор: Anonymous да 2012-03-15 @ 11:02 EET

Когато ги инвестират - явете се? Много са лакърдиите и самохвалствата на бат Бойко....

Катар инвестира 100 млн. евро в три проекта у нас
Автор: Anonymous да 2012-03-15 @ 16:10 EET

Наистина е добре да дойдат арабите и да ни оправят асфалта. При такова положение аз нямам нищо против и кмета ни е да е от Катар. ;-)


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.48 секунди