изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 12:33 EEST
ЗАПОЧНА ПРОЛЕТНОТО РАЗСЕЛВАНЕ    
Лов и риболов

Започна пролетното разселване на фермерно произведени птици в изпълнение на „Национална програма за  устойчиво развитие на дивечовите запаси в системата на НЛРС “СЛРБ”, чрез разселване на дивеч“.  Ловно-рибарските сдружения от цялата страна само през пролетта ще обогатят  природата с 18 140 птици, от които 9530 фазана, 6100 яребици, 2510 тракийски кеклика.



 

Птиците са произведени в стопанствата на Националната организация  „Дунав“ –  Русе, „Сините камъни „ – Сливен и „Дъбника“ – Враца. Финансирането е изцяло със средства на българските ловци – собствени средства на сдруженията и парични постъпления по чл.65а,ал.4 от  Правилника за приложение на закона за лова и опазване на дивеча ( 21% от събраните средства от разрешителните за лов).

Тези дни фазани, яребици и кеклици ще разселят ловците от Кубрат, Златарица, Исперих, Дулово, Русе, Балчик, Търговище, Димитровград, Дупница, Гоце Делчев, Асеновград и др. В изпълнение на Националната програма  за разселване на дивеч до края на 2012 г. ще бъдат разселени още 160 000 птици от видовете ловен фазан, колхидски фазан, тракийски кеклик, яребица и полудива патица.

НЛРС-СЛРБ

 

 


Сходни връзки

ЗАПОЧНА ПРОЛЕТНОТО РАЗСЕЛВАНЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди