изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 00:28 EEST
Делят България на 12 области. Добрич отново в трета глуха, този път може да е завинаги    
НовиниНово административно териториално разделение на държавата е предвидено в правителствената проектостратегия за развитие на страната 2020. Сегашните 28 области трябва да станат 12. Целта е областната администрация да е по-гъвкава и по-бързо да усвоява пари от фондовете на Европейския съюз. Така ще се подобри и административното обслужване на населението.

Бедните в България трябва да бъдат с 260 хил. по-малко през 2020 година, въпреки че в стратегията няма данни колко са в момента те. Селата отново да станат примамливи за хората е друга цел, разписана в документа. Подобренията на местната инфраструктура, развитието на малките туристически услуги в селските райони и използването на възобновяеми енергийни източници са пътят, по който тази идея ще се реализира.

В стратегията е и отдавнашната идея да се направи тунел под Шипка, който да свързва северната и южната част на страната. Мерките в частта “Транспорт” предвиждат и нови схеми за работата на БДЖ и изграждането на интермодални терминали в Пловдив и Русе.Няма да има обаче магистрала между Бургас и Варна, връзката между двата големи морски града ще е със скоростен път.

Проектостратегията обхваща 8 приоритета, сред които са конкурентносбособността на икономиката, образованието, селското стопанство. Например предвиждат се специални субсидии за сегашните тютюнопроизводители, които занапред решат да се занимават с животновъдство. http://www.trud.bg

 


Сходни връзки

Делят България на 12 области. Добрич отново в трета глуха, този път може да е завинаги | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди