изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 01:54 EEST
Енергиен шеф №1 също уволнен?    
Новини Изпълнителният директор на Българския енергиен холдинг (БЕХ) Йордан Георгиев е освободен от поста си в петък късно вечерта, съобщиха пред “Труд” източници от дружеството. И поясниха: “Енергийният министър Трайчо Трайков беше много близък с Георгиев и се очакваше шефът на БЕХ да бъде освободен.” Думите им потвърдиха и депутати от управляващата партия.

 Потърсени за коментар от пресцентъра на икономическото министерство не потвърдиха, но и не отрекоха информацията. Новият икономически министър Делян Добрев с назначаването си миналата сряда обяви, че предстоят кадрови промени в енергийните дружества, без да уточнява в кои.

“Труд” потърси вече бившия икономически министър Трайчо Трайков, но той не бе открит за коментар до редакционното приключване на броя. Промяната в управата на дружеството все още не е отразена в Търговския регистър. Йордан Георгиев е с австрийско гражданство и е в ръководството на БЕХ от средата на 2010 г. Той оглави компанията през ноември 2011 г., след като от поста първи изп. директор беше освободена Мая Христова (преди това зам.-министърка на икономиката).

В БЕХ влизат осемте най-големи държавни енергийни дружества, сред които АЕЦ “Козлодуй”, “Булгаргаз” и Националната електрическа компания. Холдингът представя страната ни в проектите “Южен поток” и “Набуко”. Само преди ден се разгоря спор през медиите между премиера Бойко Борисов и ексминистъра Трайков за бъдещите печалби от “Южен поток”. Премиерът отсече към Трайков: “Давам му шанс да излезе и да обясни защо наговори такива глупости. Говори за неща, които той не е успял да свърши и знае, че те не могат да станат. Не може да излезеш и да кажеш - над 8% възвръщаемост (за газопровода “Южен поток” - б.р.), като се знае, че над 8% е свръхвъзвръщаемост”, каза Борисов. И обяви, че Трайков е поставил “капани” за Добрев.

В интервю за “Медиапул” Трайков призова Борисов за среща, на която да обсъдят “капаните”. “Аз съм открит човек и обичам да говоря за нещата конкретно.

Поисках да се срещнем още когато ми предадоха, че трябва да си подам оставката”, каза той. Витиевато Трайков обаче намекна за “капани” в ущърб на националните интереси. “Смятам, че е по-важно да не влезем в такива, които са заложени пред икономическите интереси на страната”, каза той. http://www.trud.bg

 


Сходни връзки

Енергиен шеф №1 също уволнен? | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди