изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 22:16 EEST
"Еротичните спомени” на Златко Ангелов    
КултураВ галерия „Снежана” в столицата се състоя представяне на книгата „Еротични спомени” на Златко Ангелов. Сборникът съдържа три разказа и две новели, написани от автор, който живее в Америка от 20 години. Това са истории за безотечествеността, драматизирана в еротичния живот на главния герой.


  Книгата бе представена много колоритно от проф. Михаил Неделчев. Темата очевидно му бе допаднала. „Книгата, каза проф. Неделчев, поставя въпроса как се адаптират българските мъже зад граница – през жените или въпреки жените? Най-важните страници в нея са еротическите. Златко Ангелов представя една прекрасна Америка – защото Америка на Бъроуз и Керуак не е моята Америка, докато страниците на „Еротични спомени” пренасят читателите в красивата част на този континент. Между героите възникват сложни и интелигентски отношения… Книгата повдига редица важни въпроси – какво представлява емигрантското съзнание? Има ли емигрантът чувство за вина?...”
  В разказите на Златко Ангелов героят е българин, успял на новото място, но душата му — т.е. емоционалната му памет — е завинаги раздвоена между света, който е напуснал с омерзение и болка, и новия свят, който го е приютил, но не е оправдал много от надеждите му. Новият свят е интелектуално задоволителен, но емоционално не му достига и непрекъснато го кара да си спомня стария. Животът му в новия свят се оказва неочаквано, но всъщност закономерно, зависим от греховете му, извършени в стария. Сюжетната и психологическа необикновеност на повествованието идва от пълзящото вътрешно напрежение, което изкривява и двата свята, но и ги допълва и оцветява, придава им особена лудост и чар.
  В своето изказване Златко Ангелов направи едно неочаквано, но съзвучно с книгата му, признание: „Прописах, за да се харесам на жена си. Тя винаги е твърдяла, че интелектът на мъжа е най-големият афродизиак за жената. Впоследствие подметна, че най-интелигентните мъже са писатели. И аз прописах.”  http://erotic.erogance.eu

Еротични галерии /18+/

 


Сходни връзки

"Еротичните спомени” на Златко Ангелов | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.16 секунди