изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 18:42 EEST
В ШАБЛЕНСКО 90 % ОТ ПЛОЩИТЕ С РАПИЦА СА ПОСТРАДАЛИ ОТ СТУДЕНАТА ЗИМА    
ЗемеделиеЗасетите площи с рапица са най-силно пострадали заради студената зима в Източна България. Равносметката съобщи  агрометеорологът от Националния институт по хидрология и метеорология във Варна Мирослав Илиев, цитиран от БТА. По думите му в Силистренско и Карнобатско са напълно пострадали над 60-70 на сто от тези насаждения. В Шабла са засегнати около 90% от площите, засети с тази култура.


 

Засетите ечемик и пшеница са в добро състояние и според специалиста добивите от тях ще са близки с тези от миналата година. При тях е измръзнала само листната маса, но Илиев е категоричен, че културите ще се възстановят.
От трайните насаждения най-големи поражения има при младите пъпки на прасковите и кайсиите. В Добруджа и Лудогорието при тях са пострадали около 40% от посевите.
При ябълките и крушите са засегнати около 30%. 40% от насажденията с десертни сортове лози в областите Силистра, Разград и Русе също са пострадали от зимните студове. НДТ

 


Сходни връзки

В ШАБЛЕНСКО 90 % ОТ ПЛОЩИТЕ С РАПИЦА СА ПОСТРАДАЛИ ОТ СТУДЕНАТА ЗИМА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди