изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 23:27 EEST
ЗЛАТЕН МЕДАЛ ЗА ХОР "МАЕСТРО ЗАХАРИ МЕДНИКАРОВ" НА "ОРФЕЕВА ДАРБА"    
Култура Първо място и златен медал завоюваха сладкогласните певици от детски хор "Маестро Захари Медникаров" с диригент Росица Дурмушлийска на националния детско-юношески конкурс с международно участие "Орфеева дарба" в София. Те се представиха в конкурса на 25 март в категорията "Непрофесионални хорове".

Изпълненията на участниците бяха оценявани от жури в състав проф. Галина Стоянова - преподавател в СУ "Климент Охридски", председател, доц. д-р Валентина Манолова и Таня Никлева - диригент на хоровете "Христина Морфова" и "Аве музика".

Детският хор на Добрич изпълни любимата на Маестро Медникаров песен "Лека нощ" на Тодор Попов, химна на хора "Децата на Добруджа" на Георги Минчев и много техничната "Звучат тромпети" на Хенри Пърсел. Децата заслужено спечелиха овациите на журито. При връчването на медала проф. Стоянова каза, че е много радостна и удовлетворена, че традициите на хора продължават. Освен златото добричкият хор спечели и още една награда - покана за участие във фестивала "Орфей в Италия", организиран от арт-център "Карнолски" през септември. През м. г. детски хор "Маестро Захари Медникаров" спечели на "Орфеева дарба" сребърен медал и покана за участие в същия фестивал.

"Благодаря на децата - за тяхната упоритост и вяра в нашето дело, и на общината и кмета на Добрич Детелина Николова - за финансовата подкрепа", каза Росица Дурмушлийска. Тя отдаде заслуженото и на колегите си - на преподавателя по солфеж Андриана Димитрова и на Радостина Гроздева-Кръстева - пианист. НДТ

 

 


Сходни връзки

ЗЛАТЕН МЕДАЛ ЗА ХОР "МАЕСТРО ЗАХАРИ МЕДНИКАРОВ" НА "ОРФЕЕВА ДАРБА" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди