изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 12:43 EEST
Президентът: Формулата е 7 магистрали, 7 скоростни пътя, 2 моста и 1 тунел    
Новини "София може да се превърне в единствения град на планетата, в който хората ще могат да ходят на ски с метрото. Няма друго разположение в Европа или в света, където да може от метрото да излезеш на пистата".

"Всеки знае формулата 7-7-2-1 за пътните проекти у нас - седем магистрали, седем скоростни пътя, два моста и един тунел. Всички политически партии са "за". Независимо кой е на власт трябва да работи в правилната посока", заяви президентът Росен Плевнелиев на седмата конференция "Стратегическа инфраструктура България 2012", цитиран от БГНЕС.
Той е убеден, че дори и изборите през есента да променят управляващите, това няма да промени стратегическите проекти на страната.
"Вижте магистралите. Мислите ли, че някой вече може да промени този стратегически приоритет на държавата", попита риторично той.
По думите му, когато се говори за стратегическа инфраструктура, не трябва да мисли само за пътища и пречиствателни станции.
За да успее България през следващите десетилетия, приоритет трябва да бъдат 10 или 20 проекта, които да отприщят икономиката, добави Плевнелиев.

Президентът посочи като стратегически сектори биоземеделието, производството на храни, индустрията за човешкото здраве, които да бъдат облечени в ясни идеи и решения от страна на правителството.

По думите му, летището в Стара Загора има голям потенциал. То било на пътя на три европейски коридора и може да стане логистичен хъб за стоките по направленията между Азия и Европа. Освен Стара Загора, и Пловдив би могъл да стане регионален клъстер за логистика.
Не би ли могло през 2020 г. Русе да стане център на българския клъстер за биоземеделие, да се направи и индустриална зона, която да захрани пристанището и летището с възможностите за експорт на земеделска продукция, попита Плевнелиев.

Той каза и за велоалея по поречието на река Дунав. "Реката крие огромни възможности. Тя е най-важната артерия за развитие на крайречните градове. Можем да помечтаем, че на Черноморието ще има свръхмодерен музей, който да показва историята на всички цивилизации, които са оставили следа в България", каза президентът.
Той обясни още, че във Велико Търново вече се работи по модерни пешеходни зони," а защо не и лифт, който да свързва Царевец и Арбанаси.

"Моята визия е много ясна. София първо трябва да намери концесионер за летището , който да бъде стратегически партньор. Не е приемливо за мен да се лети до Белград през Виена или до Солун през Атина. София може да бъде единственият град на планетата, в който не само един и половина милиона софиянци, но и хората от региона, ще могат да ходят на ски с метрото.

След като през 2014 г. вържем метрото на София с летището на София и ако продължим към лифтената станция на Симеоново, което вече се подготвя като проект, ще имаме един уникален град. От Букурещ и от Инстанбул след един час полет кацаме на летище София. Оттам на метрото и горе на планината", подчерта Плевнелиев.

"Ако БДЖ сега са пред фалит, то ние знаем, че през 2020 г. огромна част от стоките между Европа и Азия ще трябва да минават през България и железниците ще се модернизират. Убедени сме, че скоро българите ще пътуват по ж.п.-линии за три часа от София до Бургас в климатизирани влакове, в които има интернет", каза още президентът.

За свой тотален приоритет Плевнелиев посочи енергийната ефективност и електронното правителство.
"Хабим пет пъти повече енергия за единица продукция. Ние сме абсолютно най-неефективната държава в енергийно отношение. Докато 30 години говорим за АЕЦ Белене планетата се е оборудвала с последните технологии. Изпуснахме промяна на света - ерата на енергийната ефективност", смята Плевнелиев. http://dnes.dir.bg
 


Сходни връзки

Президентът: Формулата е 7 магистрали, 7 скоростни пътя, 2 моста и 1 тунел | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Президентът: Формулата е 7 магистрали, 7 скоростни пътя, 2 моста и 1 тунел
Автор: Anonymous да 2012-03-29 @ 14:49 EEST
А за провинцията уредете поне безплатно транспортиране до гробищата
Президентът: Формулата е 7 магистрали, 7 скоростни пътя, 2 моста и 1 тунел
Автор: Anonymous да 2012-03-29 @ 23:30 EEST
Не! Ще ви осигурят едно належящо саниране, по 5000 на апартамент. Разбира се по европроект, за да са виновни европейците за крайния резултат. :)))

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди