изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 22:18 EEST
ОБУЧАВАТ ДЕЦА ОТ ТЕРВЕЛ КАК ДА СЕ ПРЕДПАЗЯТ ОТ КАРИЕС    
ЗдравеС грижа за детското дентално здраве, клиника "Абил" в Тервел осъществява кампания за обучение на децата в училищна възраст в техники за орална хигиена, с цел понижаване на риска от заболеваемост от кариес. Поредното мероприятие от кампанията се проведе вчера в сградата на клиниката по ул. "Св. Св. Кирил и Методий" № 18. Сградата разполага със зала за обучения с капацитет, позволяващ групи от 15-16 деца да бъдат последователно обучени.

 Слоганът на кампанията е „Нека заедно да се погрижим за доброто дентално здраве на българските деца!”

В рамките на 40 до 60 минути на достъпен език на малчуганите бе обяснено какво представлява кариесът като заболяване. Децата бяха запознати и с последствията от нелечението на кариеса или късното му лечение. И най-важното – какви са необходимите мерки за предотвратяване на това заболяване и какви са най-добрите начини за почистване на зъбите. Всеки от учениците, посетил образователния курс, бе прегледан. След установяване на зъбния му статус, той ще бъде консултиран индивидуално от висококвалифицирани лекари по дентална медицина с богат опит в лечението и профилактиката на кариесни заболявания.

Обучението и прегледите са напълно безплатни. В това начинание клиника "Абил" среща подкрепата на община Тервел и "Пиер Фабр Дермо-Козметик България" ЕООД.

Според проведено през изминалата година у нас национално проучване сред деца до 18-годишна възраст е установено, че 98 процента от тях страдат от кариес, като всяко дете има средно по 3 до 5 болни зъба. Голяма част имат ниска здравна култура и недобра орална хигиена. Добрата орална хигиена и правилното почистване на съзъбието са основен фактор за превенция на кариесните заболявания.

Клиника „Абил” е открита на 5 октомври 2009 г., в резултат на дългогодишната практика на д-р Абил и след прецизно проучване на изискванията и тенденциите в денталните практики в България и Европа. Клиниката се състои от три кабинета по дентална медицина, чакалня, стерилизационна, офис, студио за красота и зала за обучения. През 2010 г. тя е отличена със специална награда – „Българска дентална практика с европейски измерения”, в конкурса „Мениджър на дентална практика”, организиран от Асоциацията на денталните мениджъри в България.

В Клиника „Абил” се прилагат съвременни методи на денталната практика, съчетани с модерно оборудване. В процеса на работа се залага на индивидуален подход и методики с доказан успех в световната практика. Основната цел е да се осигури съвременно, ефективно и безболезнено лечение на пациентите. За доброто и качествено обслужване на пациентите в клиника „Абил” се грижи екип от отлично квалифицирани и опитни професионалисти. Персоналът на клиниката прави всичко възможно за осигуряване на спокоен и комфортен престой на пациентите. Екипът на клиника „Абил” подхожда с особено внимание към денталните здравословни проблеми на децата. НДТ

 


Сходни връзки

ОБУЧАВАТ ДЕЦА ОТ ТЕРВЕЛ КАК ДА СЕ ПРЕДПАЗЯТ ОТ КАРИЕС | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.14 секунди