изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 05:06 EEST
НАП ДАВА ДВА ДНИ ОТСРОЧКА ЗА КАСОВИТЕ АПАРАТИ    
НовиниПроверките на НАП за това дали касовите апарати на търговците в страната са свързани със сървърите на приходната агенция ще започнат на 3 април, съобщиха от пресцентъра на приходната агенция. Отсрочката от два дни се получава заради това, че крайният срок изтича в почивен ден - 31 март, събота, а първият работен ден е 2 април, понеделник.

Затова от НАП заявяват, че всеки търговец, който до полунощ на 2 април е изградил дистанционна връзка на фискалното си устройство със сървърите на НАП, няма да бъде санкциониран. До момента в НАП отчитат оборотите си малко над 260 000 касови апарата. По предварителни данни на приходната агенция около 300 000 са устройствата, за които изискването трябва да бъде изпълнено до полунощ на 2 април. Същият е и срокът, в който всички бензиностанции и газ-станции в страната трябва да монтират нивомерни системи на резервоарите си. Санкциите за неспазилите закона могат да достигнат до 10 000 лв. и запечатване на търговския обект. От приходната агенция заявяват, че и т.нар. ведомствени бензиностанции също ще бъдат проверявани и санкционирани, ако освен за вътрешна употреба, се използват и за продажба на горива на клиенти. На глоба подлежи и търговец, който след 2 април използва едновременно фискално устройство, свързано с НАП и такова от стария тип. Всяка продажба, извършена след крайния срок на стар касов може до доведе до неблагоприятни последици за търговеца, предупреждават от НАП. Оборотите, отчетени на вече свързаните с приходната агенция касови апарати през януари са били 12,5 млрд. лв., през февруари сумата е 15,1 млрд лв.   

Допълнителна информация може да се получи на телефон 0700 18 700 на цената на градски разговор от цялата страна. НДТ

 

 


Сходни връзки

НАП ДАВА ДВА ДНИ ОТСРОЧКА ЗА КАСОВИТЕ АПАРАТИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.14 секунди