изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 13:47 EEST
6-ма младежи загинаха при пожар на дискотека в Сърбия    
По света

Шестима младежи загинаха при голям пожар тази нощ в дискотека в Нови Сад, на север от сръбската столица. Инцидентът стана в дискотека "Контраст" около 3.00 часа българско време. От местната "Бърза помощ" съобщиха, че други двама души са ранени. Загиналите, три момичета и три момчета, на 17 и 18 години са се удушили от дима, предаде БГНЕС. Шестимата загинали вече са идентифицирани. В клуба е имало между 300 и 350 души по време на инцидента.



Като най-вероятна причина за кървавия инцидент се сочи неизправност в електрическата мрежа.

Пострадалите са били заклещени в дискотеката", съобщи държавната телевизия РТС. „Единият от тях е бил само на половин метър от изхода”, разказва Предраг Малич, полицейски служител. "Вероятно е настанала голяма паника и всички са се бутали, за да излязат навън", посочи полицаят.

Пожарните екипи са пристигнали на мястото на инцидента четири минути след подаването на сигнала, но те са били фатални за шестимата младежи, защото пожарът е обхванал за секунди цялата дискотека.

Собственикът на заведението и още двама души са арестувани след инцидента. Кметът на Нови Сад заяви, че нощният клуб редовно е проверяван за спазване на мерките за безопасност и съвсем наскоро там е било проведено обучение по пожарна безопасност, съобщи БЛИЦ.

Кметът на Нови Сад е обявил тридневен траур от понеделник.

http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

6-ма младежи загинаха при пожар на дискотека в Сърбия | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди