изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 05:37 EEST
ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН НА МВР    
Ред и сигурностКърджали. Домашен арсенал е иззет при операция на РУП-Кърджали вчера. Част от въоръжението е открито от полицаи при проверка на лек автомобил “Мерцедес” в района на с. Широко поле. Преправена на малокалибрена пневматична пушка била в багажника на колата, управлявана от Ю.Б./40 г./. При последвалото претърсване на къщата на мъжа в с.Звиница са открити незаконно притежавана ловна пушка, въздушна пушка и 10 ловни патрона.

 Оръжието и боеприпасите са иззети и са на съхранение в РУП-Кърджали. Притежателят им е задържан в полицейското управление. Образувано е досъдебно производство. Изяснява се произходът на иззетото оръжие и боеприпасите.

Ямбол. Нелегален търговец на метали е разкрит от полицаи от Елхово. Вчера служителите на местното районно управление получили сигнал за В.И. /26 г./ от елховското с. Малък манастир, който търгувал с черни и цветни метали без лиценз /престъпление по чл. 234 Б от НК/. В хода на работата за изясняване на случая В.И. е спрян, докато транспортирал 700 кг метали, а малко преди това предал в пунктове за вторични суровини около 4 тона за скрап. Работата за изясняване на незаконната търговска дейност продължава в РУП-Елхово.

Силистра. Със сто лева глоба е наказан от съда 50-годишният жител на село Бабук С.А. С мотика и парче стъкло той се опитал вчера да осуети проверка за незаконно присъединяване на домакинството му към електропреносната мрежа. Заради оказаната съпротива полицейските служители му съставили акт по Указа за борба с дребното хулиганство, а Силистренският районен съд е наложил административното наказание „глоба”.

Пловдив. Служители от сектор „Пътна полиция” задържаха вчера дрогиран шофьор в ж.к. „Тракия” в областния град. При рутинна проверка на кръстовище между улиците „Шипка” и „Цар Симеон Велики” бил спрян лек автомобил „Ланча“. Водачът Р.С. /34 г./ от Пловдив, се държал неадекватно и полицаите го изпробвали за алкохол. Показанията на дрегера били отрицателни. Тогава Р.С. е тестван за употреба на упойващи вещества и апаратът отчел положителна проба за бензодиазепини и опиати. Мъжът е отведен в Пето РУП, където е задържан за 24 часа.  Срещу него е образувано бързо полицейско производство.
В сряда около 22 часа в Рогош е заловен неправоспособният водач Б.О. /38 г./, който управлявал мотопед „Ямаха” с 2,06 промила алкохол. Той е арестуван за 24 часа в РУП – Труд.
Пловдивчанин е заловен непосредствено след кражба. Вчера около 15,30 часа в полицията е съобщено за неизвестен мъж, който демонтира части от асансьор на жилищен блок на бул. „Дунав”. Минути след това служители от Трето РУП задържали в близост Г.З. /31 г./, у когото били намерени електрически бобини и други елементи от асансьорни инсталации. В хода на разследването станало ясно, че мъжът ги е откраднал от четири съседни входа на бул. „Дунав” и от два на ул. „Победа”. По случая е образувано досъдебно производство.
Полицията издирва мъж, направил опит за кражба вчера в Пловдив. Около 2,20 часа бил получен сигнал, че от бензиностанция в ж.к. „Тракия” маскиран се опитал открадне оборота от около 180 лева. По първоначални данни, той влязъл в празното помещение, докато 43-годишната служителка почиствала колонките с гориво и се насочил към касата. Жената обаче забелязала крадеца и без да губи самообладание, го последвала. Тя  успяла да натисне паник-бутона и се помъчила да заключи мъжа вътре. Уплашен, маскираният избутал служителката и избягал без да успее да вземе парите. При направената обстойна проверка било установено, че от касата няма липси. Работата по случая продължават служители от Пето РУП – Пловдив
 
Търговище. При рутинна полицейска проверка вчера към 19.30 часа в търговищкото с. Голямо Ново, е установено, че 43-годишната В.Х. от селото съхранява 2,2 кг нарязан тютюн в 14 пакета по около 200 г. Нито една от 11-те опаковки не била облепена с  бандерол. За съселянина й С.Д./38 г./ е изяснено, че държи у дома над половин килограм тютюн, също без акцизен бандерол. По случаите е образувана предварителна проверка, резултатите ще бъдат докладвани в Районна прокуратура-Търговище.
При друга проверка вчера в Попово, полицаи посетили заведение в града. В принадлежащите му сервизни и складови помещения са открити бутилки с високоградусен алкохол с различна вместимост, но без акцизен бандерол. Общото количество на нелегалните питиета е 32 литра. Алкохолът е предаден с протокол. Уведомено е Митническо бюро-Търговище.

Пазарджик.  Бързо производство е образувано срещу двама братя, вилнели в едно от отделенията на МБАЛ-Пазарджик, за което сигнал в полицията е подаден вчера към 7.30 часа. При пристигането на полицейския екип се изяснило, че поводът за агресията била смъртта на майка им. Скръбта им се насочила към саморазправа с медицинския персонал. Единият ударил дежурния лекар в лицето, двамата строшили и прозорец в операционния блок, стъкло на маса в един от кабинетите и клавиатурата на компютър.  Като видели полицаите, Д.Д. /43 г./ и Г.Д. /39 г./ насочили агресията си към тях - освен обиди и неприлични изрази, по-малкият хванал ръката на униформения и скъсал целия му ръкав. Те са задържани в полицейския арест, уведомена е районната прокуратура, образувано е бързо полицейско производство.
 
Шумен. Вчера към 15.15 часа в оперативната дежурна част на областната полиция постъпило съобщение, че в двора на основното училище в с. Царев брод е нанесен побой на 48-годишен охранител на школото. Пред униформените той обяснил, че малко по-рано там влязъл младеж от селото, когото познавал само по физиономия, попитал го за учител, който не работел там, а после поискал заедно с негов приятел да използва спортната площадка. Не приел отказа на охранителя и в отговор го ударил в главата, след което побързал да избяга. Междувременно нанесъл и няколко ритника на автомобила на пазителя. При предприетите полицейски действия 20-годишният М.А. е задържан, а срещу него е образувано досъдебно производство по чл. 325 от НК.

ОДМВР-София. Мащабна специализирана полицейска операция за противодействие на търговията с акцизни стоки без бандерол беше проведена на територията на ОДМВР- София. В хода на акцията служители на “Икономическа полиция“ към областната дирекция  проверили  общо 81 търговски обекта, в това число 17 складови бази, три кооперативни пазара и 61 магазина. 860 кутии без български бандерол били установени при проверка на ресторант в с. Храбърско, с управител И.С./40 г./. 550 от тях били със сръбски, а останалите - с косовски бандерол. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 234 от НК.
11 литра прозрачна течност с мирис на спирт, без бандерол била иззета от две сергии на кооперативен пазар в Елин Пелин, а други 12.5 литра от същата течност– от сергия на пазара в с. Антон. Образувани са преписки. Материалите са докладвани на районната прокуратура.
В павилион в Самоков инспектиращите се натъкнали на 40 кутии цигари от различни марки без български акцизен бандерол. Собственичката на обекта И.П. /62 г./ е добре известна на полицията за аналогични деяния. Контрабандната стока е иззета, съставен е констативен протокол. Още 14 кутии цигари без бандерол били намерени от полицейските служители при проверка на търговски обект в самоковското с.Райово, стопанисван от П.П./59 г./. Цигарите са иззети с протокол  и предадени на служителите от районното управление в Самоков. По двата случая са образувани административни производства, на нарушителите предстои да бъдат съставени  актове.
Нарушения били констатирани и при проверка на павилион в кв. “Изток” в Ихтиман. В обекта служителите на реда установили 31 кутии цигари без бандерол, както и туба с 5 литра безцветна течност с мирис на спирт. Стоките били предадени с протокол за доброволно предаване от управителя А.М./67 г./ По случая в РУП-Ихтиман е образувана преписка.
В РУП-Костенец бе задържана управителка на магазин, съзнателно възпрепятствала действията на полицейските служители. В хода на полицейска операция за противодействие на продажбата на акцизни стоки без бандерол, трябвало да бъде проверен търговски обект в Долна баня. Служителите на икономическа полиция обаче се натъкнали на яростната съпротива на управителката А.Л. /51 г./, която категорично отказала да допусне инспектиращите в магазина. Униформените я предупредили неколкократно, но без ефект. Жената продължила да сипе обиди, опитала се да заключи обекта и направила всичко възможно да попречи на служителите на реда при изпълнение на служебните им задължения. Това наложило довеждането й в полицейския арест в Костенец, където е задържана с полицейска заповед за 24 часа.

Пожарна безопасност и защита на населението. Общо 225 дка гори край Алфатар, Търновци и Дунавец, област Силистра, са спасени от опожаряване вчера. Огнеборците успели да загасят горящи в непосредствена близост сухи треви и храсти и да пресекат пътя на огъня към горските масиви. Суха листна маса е горяла вчера и край Силистра, Тутракан, Калипетрово и Айдемир. Няма материални загуби. Човешка небрежност е причина за произшествията.

 


Сходни връзки

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН НА МВР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди