изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 07:26 EEST
УСЛОВНА ПРИСЪДА ЗА ОТКРАДНАТО ПОРТМОНЕ НА ОБЩИНСКА СЛУЖИТЕЛКА    
Ред и сигурностУсловна присъда от 15 месеца с 3 години изпитателен срок получи от Окръжния съд в Добрич 21-годишният Айджан С. от Дулово. Той трябва да плати и 700 лева глоба. Мъжът е осъден за кражба на дамски портфейл и ползване на платежен инструмент без съгласието на титуляра.

На 16 май  миналата година между 16,30 ч. и 16,36 ч. в Тервел Айджан е откраднал дамски портфейл и намиращите се в него документи и три дебитни карти от 31-годишна тервелчанка. През периода от 16 до 21 май при условията на продължавано престъпление е използвал на банкомат кредитна карта. Делото е разгледано в отсъствието на подсъдимия, след като правото му на защита е осигурено от назначения му служебен защитник. По данни на полицията, той е във Франция, но местонахождението му не е установено.

           Според обвинителния акт, Айджан пътувал от с. Безмер, където живеел, до Тервел, за да посети общината. Когато стигнал до сградата на общината в коридора на втория етаж видял през отворена врата, че в стаята няма никой, а на едно от бюрата е оставена дамска чанта. Влязъл, бръкнал в чантата и взел портмоне с намиращите се в него вещи. След това Айджан избягал навън и пред сградата на общината проверил какво има в портмонето. Не открил пари и взел три банкови карти и 2 листчета, на които били изписани ПИН-кодовете на две от тях. Портфейлът с останалите вещи оставил на пейка, намираща се наблизо. Решил да използва банковите карти и изтеглил 350 лева на три пъти. Когато направил последен опит да изтегли 20 лв., не успял, а сметката била блокирана и картата останала в устройството.

На 21 май на същия банкомат опитал за използва друга карта на пострадалата, но сметката вече била блокирана. Айджан С. има начално образование, не е семеен, безработен е. Присъдата може да бъде обжалвана и протестирана в 15-дневен срок. НДТ

 

 


Сходни връзки

УСЛОВНА ПРИСЪДА ЗА ОТКРАДНАТО ПОРТМОНЕ НА ОБЩИНСКА СЛУЖИТЕЛКА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.31 секунди