изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 14:52 EEST
240 брадви за депутатите и едничка за Борисов    
ЕкологияКоалицията от неправителствени организации и граждански групи "За да остане природа в България" ще проведе днес протестно шествие по повод гледането на второ четене на промените в Закона за горите. Протестиращите ще носят 240 символични брадви, по една за всеки депутат, които ще оставят пред сградата на парламента. Символичният им акт е насрочен за 19 ч. на стълбите на бившия Партиен дом.

"Депутатите са изправени пред символичен избор – или да пресекат корупционните схеми, чрез които ще се застрояват безплатно, безсрочно и без търг българските гори, или да помогнат за изсичането на българската гора, като гласуват готвените промени в Закона за горите", поясняват от коалиция "За да остане природа в България".

По-рано през деня природозащитниците ще занесат брадва и в Министерски съвет за премиера Бойко Борисов със същото предложение - или да прекъсне корупционните схеми, чрез които ще се застрояват българските гори, или да помогне за изсичането на българската гора, като не спре промените в Закона за горите.

Според екозащитниците новите лобистки поправки към Закона за горите включват дълъг списък от сгради и съоръжения, които ще могат да се строят в горите, без да се изключват от горския фонд.

"Застрояването ще става бързо и евтино, а държавата няма да изисква от инвеститорите средства за компенсаторно залесяване, тъй като изсечената за строителство гора продължава да се води гора "на хартия", твърдят те. http://www.dnes.bg/

 


Сходни връзки

240 брадви за депутатите и едничка за Борисов | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди