изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 05:38 EEST
ТЪРСЯТ СЕ ЛЮБИТЕЛИ НА ПТИЦИТЕ    
ЕкологияБДЗП започна кампанийното набиране на участници в проекта „Да преброим птиците около нас: Мониторинг на обикновените видове птици". С наближаващия гнездови сезон на птиците, стартират и дейностите по тяхното преброяване.

Месеците май и юни са ключови за преброяване на гнездящите птици. Както всяка година, над 100 човека от цялата страна посещават избрани места за броене на често срещаните видове птици по тези места.
БДЗП започна тази инициатива през 2004 г. и резултатите вече са налице, съобщават оттам. В резултат на усилията на доброволци от цялата страна, успяхме да оценим състоянието на 38 вида птици. Състоянието на някои от тях е изключително тревожно, а на други е оптимистично. За да можем да получим по-точна оценка за състоянието на птиците у нас, приветстваме всички любители на птиците да се включат в инициативата.
От дружеството съобщават, че можете да се включите в Мониторинга на обикновените видове птици, като заявите желанието си, попълвайки онлайн формата за участие, или като се свържете с координатора на инициативата.

Познаването на птиците по тяхното оперение, песен и поведение несъмнено е от полза за целите на мониторинга. Това обаче не е задължително условие! Дори да познавате само няколко вида птици, чрез участието си Вие ще допринесете за целите на МОВП. НДТ

 


Сходни връзки

ТЪРСЯТ СЕ ЛЮБИТЕЛИ НА ПТИЦИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.02 секунди