изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 17:22 EEST
Годишните отчети на партиите: Кой колко е получил    
Новини

БСП е партията, получила най-много средства от дарения. За сметка на това управляващата ГЕРБ e събрала 155 хил. лева от членски внос, стана ясно от годишните отчети на партиите, представени пред Сметната палата



БСП е партията, получила най-много средства от дарения. За сметка на това управляващата ГЕРБ e събрала 155 хил. лева от членски внос, стана ясно от годишните отчети на партиите, представени пред Сметната палата.

Партията е получила близо 370 хил. лева за миналата година. За целта 449 души са дарили суми между 35 и 10 хил. лева.

Сред най-щедрите радетели за партията са Цветомир Гергов, Илияна Йотова, Георги Гергов, който на няколко пъти е правил дарения със суми от 1000 до 5000 лева, и Евгени Кирилов.

На второ място по приходи от дарения се нарежда ДСБ. Партията е събрала малко над 125 хил. лева. Сред 64-те дарители на партията са Иван Костов Асен Агов и Иван Иванов. Те са се отчели със солидните суми от по 10 хил. лева.

Малко по-малко пари – 111 хил. лв., е събрал СДС. Най-много пари на партията са дарили Йордан Бакалов, Петър Попов и Радостина Деликостова.

"Атака" е отчела само три дарения, но от по 10 хил. лева. Те са изплатени от Венко Великов, Денка Великова и Мирослав Славчев.

Общият размер на получените дарения от ГЕРБ е 9319,38 лева. Дарителите на партията са седмина със суми между 500 и 2600 лева.

ГЕРБ, обаче, е събрал 155 хил. лева от членски внос, 1101 хил. лева от лихви по депозити и 24 хил. лева. от други приходи от нестопанска дейност.

Според данните ДПС се издържа от държавна субсидия и собствени приходи. Партията е закупила и три леки автомобили "Мерцедес" на стойност 70 380 лева. Приходите от членски внос са с 238 323 лева повече от предходната година.

146 политически партии спазиха законовия срок и се отчетоха пред Сметната палата. 30 обаче пропуснаха да представят приходите си. Документите на четири не отговарят на изискванията на формата.


В списъка на 30 политически партии, които не са представили в Сметната палата годишните си финансови отчети за 2011 година съгласно изискванията са: Български земеделски съюз, "Другата България" - която участва в изборите за кметове и общински съветници през миналата година и др. http://www.vesti.bg

 


Сходни връзки

Годишните отчети на партиите: Кой колко е получил | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди