изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 00:34 EEST
БЮЛЕТИН НА МВР ОТ 17 АПРИЛ    
Ред и сигурностБЮЛЕТИН НА МВР ОТ 17 АПРИЛ

София. Рецидивист беше задържан в Шесто районно управление за поредната кражба от магазин, а съучастникът му се издирва от полицията. На 9 април криминално проявените влезли в магазин за цигари и алкохол на ул. „Дойран” и решили да действат както обикновено – единият да отвлече вниманието на продавачката, а другият  да открадне оборотните пари. Служителката реагирала много бързо и този, който трябвало да вземе парите, не успял да отвори чекмеджето. Взел само кочан с билети за градския транспорт и 100 лева, оставени отгоре, след което и двамата избягали. След подадения сигнал криминалисти започнали незабавно работа по случая и на следващия ден единият от тях - Л.Д. /41 г./ от кв. „Факултета”, бил заловен. Той е криминално проявен - многократно регистриран и осъждан за кражби. Съучастникът му, регистриран и осъждан също за кражби, бил установен и се издирва от полицията. Л.Д. е привлечен в качеството на обвиняем за престъпление по чл.196 ал.1 от НК с мярка за неотклонение „задържане под стража” за 72 часа. По случая се води досъдебно производство.
22-годишен младеж бил задържан за кражба на мобилен телефон след бързата реакция на патрулиращи полицаи от Трето РУП. Срещу М.В. от Монтана се води бързо производство. В неделя късно вечерта чужденец потърсил помощта на граждани, за да сигнализира в полицията за откраднат мобилен телефон с датска СИМ-карта от джоба на връхната му дреха. Пред пристигналите на място служители на реда мъжът обяснил, че някаква жена се блъснала в него и издърпала телефона му. След обход на района  на бул. „Хр. Ботев” полицаите заловили автора на престъплението - М.С. /22 г./ от Монтана. Той е привлечен в качеството на обвиняем по чл. 195 ал.1 от НК с мярка за неотклонение „задържане под стража” за 72 часа.

Стара Загора. Вчера сутринта около 1.10 часа служители на Второ РУП спрели за проверка в района на кръстовището на улиците „България“ и „Алеко Константинов“ лек автомобил „Ауди“ със старозагорска регистрация. Колата била управлявана от 38-годишната Г.В. По време на проверката возещия се в автомобила – В.В./41 г./, във видимо нетрезво състояние, започнал да се държи арогантно, отправял неприлични думи и обиди към полицаите. Дори след предупрежденията да влезе в автомобила, той не се подчинил и продължил да се държи арогантно. Извадил от багажника на колата законно притежаван газов пистолет, и го насочил към един от служителите на реда. Това наложило използването на помощни средства от страна на полицаите. В.В. бил задържан и настанен в отрезвявителя. По случая е образувано досъдебно производство, работата продължава.

София – област. 52- годишен мъж, въоръжен с арбалет, беше задържан за грабеж в Самоков. На 15 април около 20.15 часа на тел. 112 мъж подал сигнал, че докато се разхождал с внучката си в близост до стадион “Искър”, непознат мъж ги заплашил с арбалет, отнел фотоапарат от детето, и побягнал в неизвестна посока. Полицейските служители предприели незабавни издирвателни и заградителни действия и за кратко време установили и задържали извършителя. Оказало се, че 52- годишният П.К. от Самоков не за първи път влиза в полезрението на полицията. Психично нестабилният мъж системно бил предупреждаван и задържан за противообществени прояви след употреба на алкохол. Полицаите иззели арбалета заедно с шест стрели. П.К. бил задържан с полицейска заповед за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 198 от НК. Материалите са докладвани на районната прокуратура.
В неделя на обяд охранител на местно предприятие подал сигнал на тел. 112, че е забелязал жена да пренася метални вещи. Полицейски екип посетил местопроизшествието и извършил оглед. Установено било, че от шахта на каналната мрежа на мобилен оператор бил отнет кабел с обща дължина 262 метра. Униформените стартирали незабавни заградителни  действия и след броени минути задържали авторката на кражбата - Я.Н./36 г./ от Правец, подпомагана от своя 12-годишен син. На 36-годишната жена е наложена полицейска мярка за 24 часа, по случая е образувано досъдебно производство.
Криминално проявен  рани с нож свой опонент при семейна свада в Ихтиман. В неделя около 19 часа в районното управление бил получен сигнал от тел. 112, че на ул. “Люляк” в ромския квартал е възникнал скандал, бързо прераснал в сбиване. Незабавно към мястото бил насочен автопатрул, който установил, че се е струпала огромна тълпа от около 400- 500 жители на квартала. С цел овладяване на скандала и предотвратяване на масово сбиване са пренасочени допълнителни полицейски сили от районните управления в Самоков и Костенец. Изяснено било, че вследствие на битов скандал, провокиран и от голямото количество изпит алкохол,  49-годишният М.Д. намушкал с нож в дясното рамо своя опонент Р.С. /47 г./. На пострадалия е оказана медицинска помощ, след което е освободен без опасност за живота. Пострадали са и съпругата на М.Д., както и неговият 28-годишен син - транспортирани са за преглед в столична болница. Оръжието на престъплението е иззето, а М.Д., който е известен на полицията за кражби, е задържан за 24 часа във връзка с чл. 130 от НК. По случая е образувана преписка.

Силистра. Двама мъже са задържани за притежаване на наркотици. Автомобилът им „Фолксваген” бил спрян за проверка снощи на ул. „Дръстър” в областния град. При извършения обиск у водача В.И. /24 г./ било намерено пакетче с 38 грама канабис, а у неговия спътник – Н.С. /24 г./ – 5 грама от същото наркотично растение. Още 87 грама канабис били открити при последвало претърсване на избено помещение, ползвано от Н.С. Двамата са задържани с полицейска мярка за 24 часа, срещу тях е образувано досъдебно производство.

Благоевград. Сигнал за взрив в къща в Сандански бил подаден вчера сутринта около 3 часа на тел.112. Незабавно мястото било отцепено от служители на РУП-Сандански до идването на оперативна група и екип на ДОТО – МВР. Няма пострадали, нанесени са материални щети на къщата. Извършен е оглед. Образувано е досъдебно производство по чл. 330, ал. 2 от НК. Работата по случая продължава.

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР ОТ 17 АПРИЛ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 2.66 секунди