изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 14:05 EEST
Двама рецидивисти са задържани от криминалисти на столичното Пето районно полицейско управление    
Ред и сигурностСтоличните криминалисти започнали разследването, след подаден сигнал за взломна кражба през нощта на 30-ти март. Десетина секунди били необходими на неизвестните извършители, за да разбият бравата на вратата с отвертка,  да проникнат в магазина и откраднат три преносими компютри и един таблет. След по-малко от две минути пристигнал екип на частната охранителна фирма, но от извършителите нямало и следа.


В хода на предприетите оперативни действия разследващите разпитали персонала. Единият от консултантите разказал, че преди два дни двама клиенти влезли в магазина. Направило му впечатление необичайното им облекло -  независимо от топлото време те били със суитчъри, с нахлупени качулки, а единият от тях дори носел вълнена шапка. Точното му описание насочило криминалистите към извършителите –  данните за единия съвпадали с многократно регистрирания за престъпления И.С. /24 г./ от София с прякор Малкият олимпиец.
Така във вторник около 04.00 ч. той и неговият съучастник и връстник Б.З. били засечени близо до парка „Заимов”. Те пътували в л.а. „Опел Аскона“ и правели  обход  на магазините в района за пореден набег. Двамата били облечени по същия начин, както в деня на посещението в новооткрития магазин за компютри. При претърсването на автомобила полицаите иззели два чифта платнени ръкавици, суитчър тип „нинджа” , черна шапка и отвертка.
След 24-часовото им задържане и доклад в Софийска районна прокуратура на И.С. и Б.З. е взета 72-часова мярка, повдигнато им е обвинение по чл. 196 от НК.
Задържаните са стари познайници на полицията, известни за цялата палитра от престъпления по НК, уточняват от СДВР.
И.С. е регистриран  за грабежи, кражби, хулиганство, притежание на наркотици, осъждан ефективно неведнъж. В по-голямата част от извършените престъпления негов съучастник е Б.З. Двамата са наркозависими  и през последните години са се специализирали в извършването на взломни кражби от магазини, офиси и жилища. По думите им след грабежа продали трите лаптопа, на стойност  9 000 лева,  в заложна къща за сумата от 240 лв.
Криминалисти продължават работата по документиране на престъпната дейност на двамата задържани.         

 

 


Сходни връзки

Двама рецидивисти са задържани от криминалисти на столичното Пето районно полицейско управление | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди