изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 16:09 EEST
Пламъци обхванаха западната промишлена зона във Варна    
НовиниОгромен пожара са гасили цяла нощ варненските пожарникари в Западната промишлена зона на морската столица, съобщи за БЛИЦ шефът на огнеборците в града комисар Тихомир Тотев.

„Получихме сигнал за пожара в полунощ и като отидохме на мястото всичко гореше. Пожарът е възникнал в две големи халета – бивши складове н а Вторични суровини, разположени на територия от около 4 декара”, обясни комисар Тотев. Той добави, че първоначално 3 екипа са гасили пожара, а впоследствие на помощ се е притекъл и четвърти.

Горели са балирани хартия и пластмаси за вторични суровини, приготвени за транспортиране. „Пожарът вече е локализиран, като в момента там все още има екипи, които останах да потушават останалите около 1/3 от горящи площи. Не може да се каже дали има данни за палеж. Според мен това много трудно ще се установи”, коментира пожарникарският шеф.

По думите му огнеборците се успели да спасят от пламъците седем автобуса, седем товарни автомобила, една фадрома и три микробуса, но са изгорял един мотокар. „По време на гасенето имаше и трудова злополука. Един от колегите от Спасителна дейност, който помагаше на пожарникарите, се подхлъзна и падна върху едни железа. Вследствие на това си счупи крака”, каза още Тотев.

Той добави, че още снощи са правени две замервания за чистотата на въздуха. Тази сутрин е направено трето, като данни сочат, че няма наличие на опасни вещества, които да се вредни за здравето на хората.


Орлин Филиповски, http://www.blitz.bg

 


Сходни връзки

Пламъци обхванаха западната промишлена зона във Варна | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.22 секунди