изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 03:37 EEST
БЮЛЕТИН НА МВР ОТ 20 АПРИЛ    
Ред и сигурностБЮЛЕТИН НА МВР ОТ 20 АПРИЛ

София.  Криминалисти от Шесто районно управление разкриха два грабежа. На 11 април късно през нощта гражданин сигнализирал в полицията, че близо до блок  193 в ж.к. „Красно село” двама го нападнали и откраднали портфейл с лични документи и 250 лева. Криминалистите започнали незабавно работа по случая. По точното описание на нападателите, дадено от жертвата, те скоро стигнали до вероятните извършители - криминално проявени, които се подвизавали в района на местния пазар. Оказало се, че единият от тях е с прякор Васко Цигането. На 16 април патрулиращи полицаи задържали издирваните от няколко дни мъже - В.И. /26 г./ и Г.Г. /35 г./. Те са регистрирани и осъждани за множество кражби и грабежи. В.И. е известен и за хулиганство, и за блудство. Васко Цигането е освободен от затвора само преди няколко месеца. На 24 февруари вечерта на трамвайна спирка до депо „Красна поляна” той нападнал 60-годишен мъж и откраднал портфейла му с лични документи и мобилен телефон. В хода на разследването се установило, че извършителят подбира жертви, употребили алкохол, за да не могат да окажат съпротива.  В.И. остава в ареста с постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ и му е повдигнато обвинение.
Късно снощи гражданин сигнализирал на патрулиращи полицаи за стрелба в градинката на ул.„Родопски извор” в кв.„Борово”. Служителите реагирали веднага и на място задържали автора на деянието – Е.М./37 г./. Установено било, че мъжът е употребил алкохол. От него е иззет законно притежаван пистолет. Той е задържан с полицейска мярка за 24 часа, работата по случая продължава.

Благоевград. Специализирана полицейска операция за противодействието и разпространението на наркотици се проведе на територията на Благоевград вчера. В хода й за проверка бил спрян лек автомобил “Ланча Капа” с благоевградска регистрация, управляван от 27-годишния С.О. от Благоевград. В колата пътувал и А.П./27 г./, също от Благоевград. При извършената проверка в автомобила полицаите намерили и иззели механична машина за смилане и преработка на марихуана. По нея имало и остатъчни следи от вещество, реагирало на канабис. У А.П. било открито пакетче марихуана. При последвалите претърсвания в имоти край Благоевград, ползвани от С.О., са открити кутия с бледожълто прахообразно вещество с тегло около 400 грама, реагирало на метамфетамин. В мазе, пригодено за живеене, били намерени 4 пакетчета, семена, реагирали на канабис, топче кокаин, 2 полиетиленови плика с бледожълто прахообразно вещество, хартиена сгъвка със суха тревиста маса, електронна везна и механична машинка за раздробяване на канабис. Образувано е досъдебно производство. Двамата са задържани с полицейска мярка за 24 часа. Работата по документиране на престъпната им дейност продължава.
Служители от Второ РУП в Благоевград спасиха мъж, заплашил, че ще скочи от покрива на жилищен блок. Снощи около 22 часа на тел. 112 сигнализирала 28 –годишна жена от Симитли. Тя съобщила, че съпругът й Б.З. /37 г./ от Благоевград се качил на покрива на 6-етажен блок в благоевградския квартал “Струмско” и заявил, че ще скочи. Веднага към мястото се отправили автопатрул, екип на пожарната и дежурен психолог от Психологическата лаборатория към МВР. Бързата намеса на полицейските служители предотвратила намеренията на мъжа, който бил свален от покрива и транспортиран до центъра за спешна медицинска помощ в града. След преглед той бил настанен за лечение. Работата по изясняване на случая продължава. 
Цигари на стойност около 60 000 лева задържаха при акция служители на териториалното звено „Борба с организираната престъпност“, криминалисти от областната дирекция и група “Престъпления по пътищата”. Снощи след получена информация в района на Симитли бил спрян за проверка товарен бус “Фолксваген Транспортер” с благоевградска регистрация, управляван от К.К./43 г./ от Кресна. С него пътувал и В.И./34г./, също от Кресна. При последвалата проверка в товарното отделение на микробуса били открити 30 мастербокса цигари “LD”, “YORK” и “TROKADERO”,  без акцизен бандерол. Двамата са задържани с полицейска мярка за 24 часа, образувано е досъдебно производство по чл. 234 от НК. Уведомена е окръжната прокуратура.

ОДМВР-София. Три нелегални пункта за изкупуване на метали бяха проверени в Ботевград при съвместна операция, проведена от служители на икономическа полиция и представители на РИОСВ. След получен сигнал,  че на трите площадки се извършва търговска дейност с отпадъци от черни и цветни метали без нужните лицензии за такава дейност, се стигнало до реализацията. В първия пункт инспектиращите установили, че се съхраняват около десет тона метални отпадъци, а управителката Т.Т. не притежавала документи за търговска дейност с тях. В друг обект проверяващите се натъкнали на около два тона метални отпадъци. И в този случай управителят А.М. не притежавал лиценз за упражняваната от него дейност. Двата пункта са обект на завишено внимание от страна на служителите на икономическа полиция. За констатирани системни нарушения досега на управителите им са съставени общо шест акта по Закона за управление на отпадъците, многобройни протоколи за предупреждение и полицейски разпореждания. Вчера служителите на РИОСВ са съставили констативни протоколи и са направили предписание в срок до 19 май наличните количества скрап да бъдат премахнати, като управителите са предупредени да преустановят търговската дейност с тях. По двата случая са образувани преписки. На третия адрес било установено, че в частен имот се извършва търговия с метални отпадъци, за което собственичката Н.Д. не разполагала с нужното удостоверение. Съставен е констативен протокол и е направено предписание.
120 кг метални отпадъци бяха иззети от лек автомобил в с. Хераково. Вчера около 11 часа полицейски служители спрели за проверка в селото лек автомобил “Ланчия Делта” със софийска регистрация. В прикаченото ремарке униформените се натъкнали на около 120 кг  метални отпадъци. В хода на разследването се установило, че 62-годишният Н.Г. извършва търговска дейност с отпадъците, без да притежава необходимото разрешение за това. След оглед на местопроизшествието инкриминираните вещи са иззети. Н.Г. е задържан в районното управление в Сливница с полицейска мярка за 24 часа. Работата по случая продължава.

Пловдив. Петима с наркотици са заловени от пловдивски полицаи в последните дни.  При претърсване на жилището на П.Н./22 г./  в Пловдив служители от Първо РУП са иззели 5,24 грама марихуана и електронна везна. От адрес на ул.”Кукуш” при проверка у  Р.З./ 21 г./  и  В.К./ 25 г./ са били намерени две пакетчета с по 0,21 грама марихуана. Полицаи от Трето РУП спрели за проверка лек автомобил „Мазда”, в който пътували  Р.Д./ 28 г./ и 27-годишната В.П. от Цалапица. В колата униформените служители намерили хероиново топче с тегло 0,0494 грама. На петимата е наложена полицейска мярка за 24 часа.

Перник. Криминалисти от Първо РУП задържаха опасен рецидивист, обявен за общодържавно издирване. 32-годишният К.С. е с влязла в сила присъда за множество кражби и грабежи и се укривал от органите на реда. Той бил заловен след среднощен екшън по улиците на града.
Брезнишки полицаи задържаха четирима в  момент  на  кражба  на  части  от  водопроводна  инсталация  на  язовир ''Бегуновци''. След получен сигнал и проведени незабавни оперативно-издирвателни действия са задържани В.П./22 г./, С.Г./24 г./, Т.Й./25 г./ и Ц.В./31 г./, както и автомобилът им – “Мерцедес”. Четиримата са криминално проявени – регистрирани в полицията за кражби и хулигански прояви. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава в РУП – Брезник.

Пазарджик. Един непълнолетен и петима малолетни, извършили кражба от жилище, са заловени от пазарджишки полицаи. Вчера по обед в РУП-Пазарджик бил получен сигнал за кражба от къща в пазарджишкото село Мало Конаре, собственост на 65-годишна жена. Пристигналите на мястото служители залови на местопрестъплението шест момчета на възраст между 12 и 15 години от селото. Те решили да припечелят пари като откраднат кухненска посуда и намиращите се в дома електрически кабели. Подрастващите са предадени за работа на инспектор „Детска педагогическа стая”. Материалите по случая ще бъдат изпратени по компетентност на Районната прокуратура в областния град.

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР ОТ 20 АПРИЛ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди