изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 14:53 EEST
ПОДАДЕНИ СА ЕДВА 50 % ОТ ОЧАКВАНИТЕ ДЕКЛАРАЦИИ    
НовиниБлизо 600 млн. лв. декларирани от хонорари и наеми. От пресцентъра на Националната агенция по приходите съобщиха, че до момента са подадени едва половината от очакваните декларации за облагане на доходите. 587 млн. лв. доходи от наеми и хонорари са декларирани в подадените до този момент годишни декларации в цялата страна. От тях 177 млн. лв. са посочените във формулярите като доходи от наеми на недвижимо имуществото, добавят още от НАП.

 Останалите 410 млн. лв. са доходи от извънтрудови правоотношения, лицензионни и авторски възнаграждения, възнаграждения на артисти-изпълнители, продажба на изобретения и други.  В същото време 20-мата най-богати българи до момента са декларирали общо 16 млн. лв. доходи по трудови правоотношения. Първият от тях е с годишен доход от близо 4 млн. лв. От приходната агенция припомнят, че крайният срок за подаването на декларации за облагане на доходите изтича на 2 май, като  в офисите в цялата страна са приети общо 240 000 декларации. Близо 21 000 от тях са пристигнали по електронен път, а още толкова по пощата с обратна разписка. Най-много граждани – 75 %, са предпочели да подадат формулярите си на място. От НАП съветват хората, които така или иначе са посетили офис на агенцията, да се възползват и да вземат своя Персонален идентификационен номер (ПИК). Този код дава дистанционен достъп до някои услуги на НАП, без да е необходим електронен подпис. Ако имат ПИК, гражданите могат да проверяват в интернет върху каква сума работодателите внасят осигурителните им вноски, да получат информация за членството си в пенсионен фонд, както и да видят какъв трудов договор е декларирал пред НАП шефът им. Чрез ПИК може да бъде поискано и издаването на документ, като например удостоверение за липса на задължения. От НАП предупреждават, че ако се изчаква крайният срок, за подаване на декларация, то може да се наложи да се чака на опашки, както в офисите на агенцията, така и в пощенските станции. Консултации могат да се правят по телефона от Информационния център 0700 18 700, на цената на градски разговор от цялата страна, както и да се намери информация на сайта на агенцията - www.nap.bg.
 


Сходни връзки

ПОДАДЕНИ СА ЕДВА 50 % ОТ ОЧАКВАНИТЕ ДЕКЛАРАЦИИ | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ПОДАДЕНИ СА ЕДВА 50 % ОТ ОЧАКВАНИТЕ ДЕКЛАРАЦИИ
Автор: Anonymous да 2012-04-24 @ 20:25 EEST

Нищо чудно. Хората им се е,б,а  майката от неизпълними правила и наредби. Няколко стотин хиляди без лични карти, формирани цигански гета (напр. Столипиново, Пловдив), мародерство и убийства навсякъде извън административните центрове на големите градове. А те почнали за данъчни декларации да приплакват.


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди