изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 05:25 EEST
МИЛЕНА ТОДОРОВА ПРЕДСТАВЯ БЪЛГАРИЯ НА ПАРАОЛИМПИАДАТА В ЛОНДОН    
НовиниМилена Тодорова от Добрич се завърна с победа от Световното първенство по спортна стрелба за хора с увреждания в град Шчечин, Полша.


Това съобщиха от общината в Добрич, където Милена работи като младши експерт в дирекция „Административно, правно, информационно и техническо обслужване”. В Полша добричлийката е спечелила 597 от 600 възможни точки, с което е взела квота за Параолимпиадата в Лондон.
В първенството са участвали около 120 спортисти с увреждания от 25 страни. В дисциплината спортна стрелба, в която се състезава Милена, са се съревновавали 27 стрелци.
Милена тренира спортна стрелба от 2006 г. Оттогава до 2012 г., включително, тя завоюва всяка година златен медал на държавните първенства в България, които се провеждат в градовете Варна и Пловдив. За себе си златната медалистка споделя, че уважава коректността и отговорността. Определя се като доверчив и притеснителен човек. Разказва, че всичко, което е постигнала в живота си, е с много усилия и упорит труд. За нея спортната стрелба е концентрация и контролиране на цялостното поведение и й носи много нови запознанства, положителни емоции и опознаване на други култури. Милена заявява, че чрез работата в Община Добрич и със спорта, с който се занимава, се чувства пълноценен човек. Милена Тодорова ще представи България на Параолимпийските игри на 29 август в Лондон в дисциплината „спортна стрелба”. Игрите са второто най–мащабно спортно събитие в света след Олимпийските игри. През 1952 година в Параолимпиадата участват 2 нации и 150 състезатели. През 1960 г. участниците са вече 400 от 23 държави и се състезават в 57 дисциплини, отличени с медали. Великобритания се класира втора по брой медали след Италия. В Лондон през 2012 г. се очакват 4 200 спортисти от 160 държави, а на състезанията ще бъдат раздадени 471 медала. През 1960 г. Рим е първият град-домакин на Олимпиада, който използва олимпийските съоръжения за Параолимпийските игри. Церемонията по откриването е гледана от 5 000 зрители. През 2012 г. се очаква церемонията по откриването на параолимпийските игри да бъде гледана от над 80 000 зрители по цял свят.
 


Сходни връзки

МИЛЕНА ТОДОРОВА ПРЕДСТАВЯ БЪЛГАРИЯ НА ПАРАОЛИМПИАДАТА В ЛОНДОН | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди