изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 10:15 EEST
И ПРЕБРОИТЕЛИТЕ ДЕКЛАРИРАТ ПРЕД НАП    
ИкономикаВсички преброители, контрольори и резерви, участвали в преброяването на населението през 2011 г., трябва да декларират доходите си пред НАП до 2 май, съобщиха от пресцентъра на приходната агенция. Според разпоредбите на данъчното законодателство хонорарите за тази дейност се декларират като доход от извънтрудово правоотношение и върху тях се дължи данък, поясняват още от НАП, като уточняват, че същото важи и за наблюдателите и застъпниците на миналогодишните избори, които са получавали възнаграждение за труда си от партиите или кандидатите за съответните постове. 

 В същото време възнагражденията на членовете на районните, общинските и секционните избирателни комисии не се облагат с данъци. Тези приходи не подлежат и на деклариране в годишната данъчна декларация. Декларациите за облагане на доходите тази година се подават до 2 май, тъй като 30 април е почивен ден. В същия срок трябва да бъдат заплатени и дължимите персонални данъци. Гражданите могат да изберат да платят дължимото към хазната по банков път, с пощенски запис към бюджета или по интернет. За улеснение на клиентите на НАП във фронт-офиса на приходната агенция работи банково гише, което обслужва гражданите. За плащане на данък върху доходите от физическо лице при превод от банково гише в офис на НАП не се събират такси.
Данъците и осигурителните вноски се заплащат по банковите сметки на НАП. За  физическите лица това е сметката на дирекцията по постоянния им адрес. Клиентите на НАП трябва да знаят, че при попълване на преводни нареждания към бюджета е необходимо да се напише точната сума, кодът за вид плащане, входящия номер на документа, по който се плаща. Задължително се посочва и периодът, за който се отнася плащането. Сметките и кодовете за плащанията, могат да бъдат намерени в сайта на приходната агенция в рубрика "Плащане".
 


Сходни връзки

И ПРЕБРОИТЕЛИТЕ ДЕКЛАРИРАТ ПРЕД НАП | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди