изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 06:59 EEST
НОВА ЧАКАЛНЯ ЗА ПЪТНИЦИТЕ НА АВТОГАРА - ДОБРИЧ    
ИкономикаОфициално вчера бе открита реновираната част от Автогара Добрич. Лентата пред погледа на множеството гости - партньори на фирмата, граждани, колеги и приятели отрязаха изпълнителният директор на "Пътнически превози" ЕООД инж. Валентин Василев и кметът на Добрич Детелина Николова.

Реновираното съоъръжение бе осветено от отец Стоян Иванов, който благослови всички и благодари за дарението от 500 лв. за Духовния център, което "Пътнически превози" е направила. От своя страна кметът Николова също поздрави дружеството, като обеща съдействие от страна на общината за облагородяване на района и гарантира за продължаване на публично-частното партньорство между фирмата, доказала се в годините и кметството.
Изпълнителният директор инж. Василев заяви, че на практика е реализиран първият етап от реновирането на комплекс Автогара - Добрич. "Всички питат какво ще стане с голямата сградата, където бяха касите и чакалнята. Това е обект на втория етап от реновирането и обещавам пред нашите клиенти и партньори, че ще направим всичко по силите си, за да им предложим също съвременна и функционална сграда" - каза Василев. Той добави, че на Авторага - Добрич, работят общо 25 фирми, като ежедневно от секторите потеглят автобуси, пътуващи до 250 населени места в областта и страната. "180 автобуса тръгват ежедневно по своите направления. От Автогарата отпътуват средно на ден по около 1300 пътници. Инвестицията в реновирането е изцяло със собствени средства на фирмата, като сме се постарали да осигурим уют и комфорт, както за нашите клиенти, така и за хората, работещи на Автогарата" - добави още Василев. Пред НДТ Валентин Василев изрази надежда, че институциите ще предприемат мерки и ще засилят работата си в посока свиване на сивия сектор в транспорта. За никого не е тайна, че районът на Автогарата е обсаден от превозвачи, които извършват нерегламентирани превози. "Сенчестият бизнес наистина още повече затруднява работата ни в условия на криза" - каза в отговор на питане на медията ни Василев. В "Пътнически превози" ЕООД работят 150 души, като компанията продължава политиката си за инвестиции и ежегодно се обновява и автобусния парк - средно между 6-8 нови превозни средства, предимно микробуси. Общо около 70 превозните средства наброява автобусният парк на дружеството.
 


Сходни връзки

НОВА ЧАКАЛНЯ ЗА ПЪТНИЦИТЕ НА АВТОГАРА - ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди