изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 10:09 EEST
ТОК УБИ РАБОТНИК, ДРУГ ПОСТРАДА ТЕЖКО    
НовиниДвама работници от Електроенергийния системен оператор, който е дъщерна  фирма на НЕК, са били ударени вчера от 20 хиляди волта ток. Единият- на 37 години, е загинал на място. Другият е на 43 години и е откаран с изгаряния в Клиниката по изгаряния във Военна болница във Варна, съобщи за НДТ директорът на Областната инспекция по труда в Добрич Младен Мартинов. Инцидентът е станал вчера в района на подстанция по пътя за Кобаклъка, в местността Алмалиите.



 Група работници отишли да извършват ремонтни дейности на 110-киловолтов далекопровод. В съседство минавал 20-киловолтов далекопровод. Когато работниците изправили вишката, за да стигнат до съоръжението, е протекла искра от 20-киловолтовия далекопровод по вишката и 20 хиляди волта ток е ударил двамата работници. Те не са били качени на вишката, а са я придържали долу. Единият е загинал на място. За другия, който е с изгаряния, е преценено, че трябва да бъде настанен в Клиниката по изгаряния във Варна. Медиците са информирали, че 24 часа е критичния период от време, след който ще може да се коментира състоянието му.
Всички ръководители на предприятието, екип на Областната инспекция по труда вчера е бил на мястото на трудовата злополука. Все още не е ясно какви са причините да нея, както и защо 20-киловолтовият далекопровод не е бил изключен. През следващите дни ще бъде разгледана документацията и се очаква да се изяснят причините за тежката трудова злополука.
Това  е първият сериозен трудов инцидент и първият смъртен случай при трудова злополука за тази година, каза още за НДТ Младен Мартинов.
 


Сходни връзки

ТОК УБИ РАБОТНИК, ДРУГ ПОСТРАДА ТЕЖКО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди