изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 07:49 EEST
УЧЕНИЦИ СЕ СРЕЩНАХА С АБСТРАКТНОТО ИЗКУСТВО    
КултураУченици от 9 е клас на езикова гимназия "Гео Милев" се срещнаха с абстрактното изкуство благодарение на инициатива, която се проведе в Художествената галерия.


Това бе и първата проява от Геомилевските празници. "Избрах 9 клас, защото в момента изучаваме модерно изкуство по "Историята на изкуството", период от Импресионизма до 1944 година", сподели за НДТ преподавателят в гимназията и автор на инициативата Олга Иванова.
Интерактивният урок се проведе в "Работилницата за въображение". Преди да започнат да творят учениците Венета Иванова - уредник "Образователни програми", ги запозна с абстракцията и присъствието й в българското изкуство. Геомилевци се запознаха и с изложбата "Цвят и форма" от фонда на галерията и след това изрисуваха  стена. Гост-художник бе Христо Константинов. "Впечатленията ми са, че децата добре боравят с цветовете, средата не ги респектира толкова много", сподели Венета Иванова.
На 2 май в „Работилницата за въображение” на Художествената галерия ще бъде подредена изложба с творби на ученици от ЕГ "Гео Милев". В нея ще бъдат представени рисунки, рисувана коприна и стъклопис, сътворени в часовете по изобразително изкуство. НДТ
 


Сходни връзки

УЧЕНИЦИ СЕ СРЕЩНАХА С АБСТРАКТНОТО ИЗКУСТВО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди