изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 04:23 EEST
СЕРТИФИЦИРАНИ СА 226 ТОНА РОДНИ ДОМАТИ    
НовиниПървите количества родни домати вече са сертифицирани. Те са произведени от оранжериите в Петрич, Момчилград, Харманли и село Звъничево, област Пазарджик, информират от Българската агенция за безопасност на храните.


Доматите са с много добро качество, свежи, чисти, с месеста консистенция, което са констатирали инспекторите по контрол на качество на пресни плодове и зеленчуци от Българската агенция по безопасност на храните. До момента са сертифицирани 226 тона домати.
От БАБХ информират, че продължават проверките на производителите на оранжерийни  краставици. До момента са сертифицирани 2308 тона краставици.
Проверките на качеството се извършват чрез вземане на средни проби и тяхното оценяване. Средната проба се взема произволно от контролираната партида в присъствието на  производителя или негов представител и се счита за представителна за цялата партида.
Проверката на качеството се извършва чрез сравнение на показателите на взетата проба с изискванията за съответния продукт, включени в одобрените продуктови спецификации.
При проверката на качеството се проверяват външния вид на плодовете и зеленчуците, техния размер и еднородността на партидата, съгласно изискванията за качество.
От агенцията информират, че се увеличава броят на производителите  на плодове и зеленчуци, които са подали  заявления за подпомагане и участват в Схемата за подобряване на качеството на плодове и зеленчуци, произвеждани в България чрез специфично подпомагане.
 


Сходни връзки

СЕРТИФИЦИРАНИ СА 226 ТОНА РОДНИ ДОМАТИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди