изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 07:04 EEST
КАТ се справи с ”голямото завръщане” след празниците    
Новини"Зелени вълни" и засилено полицейско присъствие предотвратиха образуването на големи задръствания след 4-те почивни дни. Все пак движението по магистралите "Хемус", "Тракия", "Люлин" и Пернишко шосе беше натоварено. 19-годишно момче и други двама души загинаха при катастрофи.


„Зелена вълна” помогна за по-лесното влизане в столицата. Целта пред пътните полицаи беше да не допускат задръствания, като за това бяха използвани регулировчици. Шофьорите бяха стриктно проверявани за алкохол и упойващи вещества, както предупредиха преди дни от МВР.

В страната повече патрули бяха поставени на международен път Видин - София – Кулата, в района на Благоевград-Симитли-Кресна-Сандански.
Трасето между Стара Загора и Нова Загора също се наблюдаваше от повече униформени, както и в района на Петолъчката.
На входа на София край Владая и по пътя София-Самоков-Кюстендил и София-Дупница също имаше  допълнителни патрули на КАТ.

Нямаше опашки на никой от ГКПП-тата на българо-гръцката граница. Над 46 000 автомобила са минали общо на петте пункта на българо-гръцката граница в двете посоки. Най-интензивен е бил трафикът на 28 април. По-голямата част от тези 46 000 автомобила са излезли от България, уточниха от Гранична полиция.

От 16 до 22 ч. е забранено движението на камиони с повече от две оси, селскостопанска и земеделска техника, трактори и специализирана строителна техника.

Въпреки силното полицейско присъствие трима души загинаха, а седем са ранени при пътни инциденти в страната. Във Видинско загинаха 19-годишен младеж и 66-годишен мъж, още двама са в болница.

В Сливенско при катастрофа на разклона за село Глушник, са ранени петима души. Заради катастрофата движението по главния път София - Бургас беше отбито от Сливен през Ямбол за Петолъчката и обратно.

21-годишна жена пък е загинала при катастрофа с мотоциклет в Пловдивско, предаде БНР. Инцидентът е станал около 15.00 часа в района на Раковски. 30-годишният мотоциклетист е изгубил управлението и е катастрофирал, при което е починала жената – пътничка на мотора. Самият шофьор е в тежко състояние в болница, съобщи Дарик радио. http://dnes.dir.bg/

 


Сходни връзки

КАТ се справи с ”голямото завръщане” след празниците | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди