изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-02 @ 03:10 EEST
Турне на Преслава в САЩ    
КултураНа 29-ти май, 2012 г. в Лас Вегас ще стартира американското турне на Преслава – най-голямата звезда на „Пайнер”.

ДАТИ НА КОНЦЕРТИТЕ:

Лас Вегас – 29ти май, 2012

Атланта – 30ти май, 2012

Чикаго – 1ви юни, 2012

Ню Йорк – 3ти юни, 2012


 

Истинското име на Преслава е Петя Колева Иванова. Родена е на 26 юни 1984г. в град Добрич. Майка й се казва Янка, а баща й – Кольо. Има сестра, която е с три години и половина по-голяма и е народна певица в редиците на Пайнер – Ивелина Колева. Преслава е завършила музикалното си образование в местното училище в Добрич, със специалност фолклорно пеене, свирела е и на гъдулка. Започва да пее още от 15 годишна по заведенията с много голям успех.

За началото на кариерата й във фирма „Пайнер” й помага Милко Калайджиев. Първата излязла песен на Преслава е дует с него, озаглавен „Нежен рекет” и излиза през пролетта на 2004г. Тогава тя не използва още артистичния си псевдоним и е само Петя. По-късно излиза и първата самостоятелна песен на Преслава – „Тази нощ безумна”, последвана и от дебютния й албум, кръстен на името на певицата. От него се отличават като хитове две песни – „Горчиви спомени” и „Обичам те”.

През 2005г. Преслава вади един от най-големите си хитове, който я изстрелва на върха на всички класации и с който печели множество фенове. Това е песента „Дяволко желание”, която излиза през април месец. Следващият й хит „Завинаги твоя” е също един от най-ембелматичните й. Певицата е поканена да участва в националното лятно турне „Планета прима 2005”. Справя се много добре и печели сърцата на хиляди фенове. Нарежда се сред най-обичаните изпълнители. През ноември месец излиза вторият й албум – „Дяволско желание”, а пилотната песен към него – „Финални думи” отново й носи огромен успех.

По-късно, през 2006г., тя пуска най-новата си песен „И когато съмне”, която има доста интересен клип. Песента отново се превръща в хит. Няколко месеца по-късно става рекламно лице на мастика „Карнобатска” и заснема клип към рекламната песен – „Предай се на желанието”. Преслава жъне големи успехи и отново взема участие в националното лятно турне на Планета. Лятото на 2006г. излиза и първият дует на Преслава с Борис Дали – „Първи в сърцето”, една от най-нежните и харесвани балади. Есента, след поредица от хитове, като „Заклевам те” и „Уморих се”, певицата отново прави удар в десятката с третия си пореден албум – „Интрига”, а пилотната към него песен „Лъжа е”, която е с рок-звучене, е един от най-големите хитове в кариерата на певицата, който и до днес не спира да се харесва. През цялата следваща година, хората не спират да я слушат.

Началото на 2007г. Преслава започва с хит от албума си „Интрига” и това е песента „Нищо друго”. Малко след това певицата снима втора реклама за „Карнобатска”, както и клип към песента „Предай се на желанието 2”. Преслава отново участва на турнето на Планета, като преди това излиза поредният й хит – „Мъж на хоризонта”. След турнето тя работи върху новият си албум, който определено заслужава чакането си. Албумът носи името „Не съм ангел”, който по-късно е обявен за златен по продажби. Поради това, певицата решава да заснеме още един клип от него, на песента „Последен адрес”.

В началото на 2008г. това е един от най-големите й хитове. Скоро след това излиза и песента „Остави ми”, която е спрягана за участие в Евровизия, но за съжаление това не става реалност и песента не получава реализация. По-късно става ясно, че Преслава отново ще участва в турнето на Планета, като този път ще има честта да закрива концертите. През лятото, в края на турнето, се появи и поредната й песен – „Новата ти”. За кратко тя се превръща в огромен хит, и затвърждава позициите на Преслава като най-актуална изпълнителка. До края на годината певицата изкарва две балади, едната от която с видеоклип.

В началото на 2009г. Преслава е поканена на наградите „Монтефолк” в Черна Гора, където бе отличена като „Най-голямата българска звезда” с 90% от гласовете. Скоро след това излиза поредната нова песен – „Червена точка”, която също много се харесва на феновете. Успоредно с всичко това, певицата се появява изненадващо в къщата на „Vip Brohter 3”, като гост-звезда. Този сезон на шоуто беше с благотворителна цел и това наклони везните за влизането й в къщата. Скоро след това излиза вторият й дует с Борис Дали – „Бързо ли говоря”, който има весел и закачлив клип, а песента отново е хит. Новата й песен „Зле разпределени” също бързо печели сърцата на почитателите. На лятното турне, Преслава отново имаше честта да закрива концертите. Успоредно с обиколката си из България, певицата представи следващите си заявки за хит – „Феномен”, „Пази се от приятелки” и „Обещай ми”. Втората е любима на Преслава и тя е категорична, че ще озаглави бъдещия й нов албум. „Феномен прави впечатление от първо слушане” – казва певицата в интервютата си. Песента се изявява като лидер от новите предложения и напомня на хита от 2007г. – „Лъжа е”. Албумът на Преслава излиза скоро след заснемането на клипа към песента и жъне голям успех. В него място намира и първият й дует с Константин – „Усещане за Мерилин”, чиито клип е определян като един от най-мащабните проекти. А вторият им дует – „Не ми пречи” печели сърцата на феновете още с премиерата си, заедно с видеоклипа, на концерта на телевизия „Планета”, по случай осмата им годишнина.

2010г. започна с нова песен – „Дишай”, придружена с имиждов клип. За изненада, през май месец излиза новина, че изпълнителката е снимала клип към нова дуетна песен с Елена Паришева – „Пия за тебе”. Песента жъне голям успех и е на първо място във всички класации дълго време, и се превръща в един от големите хитове на 2010-та година. Малко преди началото на лятото, певицата прави кавър на песен на свой колега от друга музикална компания, и именно така се ражда другият й хит за тази година - "Жените след мен". Преслава отново участва в лятното турне на Планета и закрива концертите заедно с Елена и трио БИК. Тя избира точно дуета с Елена, за да закрият заедно и рожденния ден на ТВ Планета в зала "Фестивална" в София. След известно затишие, и без нови песни, към края на годината Преслава отново се активизира, и пуска песента "Мръсно и полека", а малко след това излиза информация, че е заснела клип към песен на Кости Йонита.

Точно в 1ч. и 11мин. на 1-ви януари, 2011г. въпросния клип се завърта по Планета HD - "Как ти стои". Още от първо слушане феновете полудяват по песента, и тя държи първото място на класациите в продължение на близо три месеца. Паралелно с успеха, който жъне новият й хит, певицата заснема клип, по желание на феновете, и към другата й нова песен, която е много харесвана и има голям потенциал - "Мръсно и полека". Клипа излиза през февруари. Същия месец илиза и информацията, че Преслава и Галена са записали първата си дуетна песен, и че клипа към нея е заснет в Дубай. Изпълнителките й правят промоция на годишните музикални награди на ТВ Планета. През летния сезон в интернет пространството изтича едно от новите заглавия за предстоящия шести албум на певицата. "Помощ" се утвърждава като безспорен хит, макар и без реализация. През август обаче Преслава представя и "Като за финал", която според анализатори в края на годината е спрягана за "най-бързо прогресиращата песен" на годината. Два месеца по-късно на 11.11.2011 официално в продажба е пуснат албума "Как ти стои". Песента, даваща старт на годината, не случайно дава име и на албума - "Как ти стои" е определяна за хит №1 на годината, а албумът подобно на нея носи много поздравления на певицата. Самата Преслава определя за себе си, че това е най-добрият й албум на този етап. "Право на влюбване" е единствена балада в него и първа се очертава като хит сред новите предложения. Постепено обаче потенциала си разкриват и останалите песни и в края на годината Преслава решава да заложи на "От мен питието" като запазва дата за снимки през началото на 2012.

 

*************


Преслава е най-актуалното откритие на "Пайнер" през последните години. Притежава уникален глас с огромен диапазон. Владее перфектно гласа си и е способна практически да изпее всичко. Благодарение на гласовите си възможности е в състояние да пресъздаде от ярко лирични до силно драматични музикални партии. Преслава пее всичко от попфолк през български народни песни до поп, рок, джаз.

 

Издадени албуми:

2004 - "Преслава".

2005 - "Дяволско желание".

2006 - "Интрига".

2007 - "Не съм ангел".

2009 - "Пази се от приятелки".

2011 - "Как ти стои"

 

Награди:

2004 - Македония, Фолк фест "Валандово" - специална награда за чуждестранно участие.

2004 - Македония, "Охридски трубадури" - Награда за дебют.

2004 - Годишни награди на "Нов фолк" - Откритие и дебют на годината.

2004 - Годишни награди на ТВ "Планета" - Награда за дебют.

2005 - Годишни награди на ТВ "Планета" - Хит на годината за песента "Дяволско желание" и награда за най-бързо проспериращ изпълнител.

2005 - Годишни награди на "Нов фолк" - Хит и албум на годината - "Дяволско желание".

2006 - Годишни награди на ТВ "Планета" - Певица на 2006 г., Песен на 2006 г. - "И когато съмне", Награда на сп. "Нов фолк" за дуета с Борис Дали - "Първи в сърцето".

2006 - Годишни награди на "Нов фолк" - Певица на годината, Песен на годината "И когато съмне", Албум на годината "Интрига", Най-добри студийни изпълнения, Дуетна песен - "Първи в сърцето" с Борис Дали.

2007 - Годишни награди на ТВ "Планета" - Певица на 2007 г., Песен на 2007 г. - "Лъжа е".

2007 - Годишни награди на "Нов фолк" - Певица на годината, Албум на годината "Не съм ангел".

2008 - Годишни награди на ТВ "Планета" - Певица на 2008 г., Албум на 2008 г. "Не съм ангел", Най-артистично присъствие на изпълнител във видеоклип "Новата ти".

2008 - Годишни награди на "Нов фолк" - Певица на годината, Най-добро изпълнение на живо, Песен на годината "Новата ти".

2009 - Годишни награди на ТВ "Планета"- Певица на 2009.

2009 - Годишни награди на ТВ "Планета" - Албум на 2009.

2009 - Годишни награди на ТВ "Планета" - Дуетна песен.

2009 - Годишни награди на сп. "Нов фолк" - Албум на годината.

2009 - Годишни награди на сп. "Нов фолк" - Певица на годината.

2009 - Годишни награди на сп. "Нов фолк" - Вокална формация на годината.

2010 - Годишни награди на ТВ "Планета"- Дуетна песен 

2010 - Годишни награди на ТВ "Планета"- Специална награда на Пайнер

2010 - Годишни награди на сп. "Нов фолк"  - Певица на годината.

2011 - Годишни награди на ТВ "Планета"- Певица на 2011.

2011 - Годишни награди на сп. "Нов фолк" - Певица на годината.

2011 - Годишни награди на сп. "Нов фолк" - Специална награда за глас №1

2011 - Годишни награди на сп. "Нов фолк" - Специална награда за изключителни постижения

 

 Мегаизяви:

Участник в националното турне "Планета Прима 2005" и във всички издания на националното турне "Планета Дерби".

 

Концерти зад граница:

Гърция, Турция, Македония, Испания, Белгия, Великобритания, Германия, Кипър, Австралия.

 

Хитове:

"Дяволско желание", "Финални думи", "Завинаги твоя", "Тази нощ безумна", "Обичам те", "Нямаш сърце", "Горчиви спомени", "Мразиш ме", "Нямам право", "Лъган си и ти", "Мили мой", "Безразлична", "Когато съмне", "Лъжа е", "Водка с утеха", "Не съм ангел", "Мъж на хоризонта", "Последен адрес", "Моят нов любовник", "Пет промила любов", "Червена точка", "Бързо ли говоря", "Новата ти", "От добрите момичета", "Зле разпределени", "Силните мъже", "Феномен", "Усещане за Мерилин","Пази се от приятелки", "Като за финал", "Помощ", "От мен питието", "Пия за тебе", "Как ти стои".


Повече снимки и информация за Преслава можете да намерите на:

www.preslava-world.com

Надя Минкова
в. “България СЕГА”
www.bulgariasega.com
www.facebook.com/bulgariasega

ПРЕСЛАВА - ЗА ПЕТИ ПЪТ ПЕВИЦА НА ГОДИНАТА /ВИДЕО/

 


Сходни връзки

Турне на Преслава в САЩ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди