изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 05:05 EEST
ЛЕТИЩЕ БАЛЧИК ПРИЕМА ПЪРВИЯ ГРАЖДАНСКИ МЕЖДУНАРОДЕН ПОЛЕТ    
ТуризъмДнес бившето военно летище Балчик ще приеме първия граждански самолет с туристи, съобщиха от ГД Гражданска въздухоплавателна администрация към транспортното министерство. Както НДТ първи писа, първите пасажери идват с полет от Чехия. Те ще пристигнат от пражкото летище "Ружине" с американски бизнес джет "Бийчкрафт".

Между 31 май и 2 юни аеропортът ще обслужва участниците в голям голф турнир, който се организира на едно от близките голф игрища.
В средата на юни на него ще се проведе Балкански авиофестивал. Засега на летище Балчик ще кацат само малки самолети, и то от страни членки на ЕС.

Летищата в София и Балчик се подготвят да бъдат отдадени на концесия като един обект. Това съобщиха за Investor.bg от Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

В момента тече обществена поръчка за избор на фирми, които да подготвят концесионните анализи.

Експлоатацията, управлението и поддържането на летището край Балчик бяха възложени на столичното летище през миналата година. От началото на май аеропортът край морския град ще започне да обслужва граждански полети. НДТ

 

 


Сходни връзки

ЛЕТИЩЕ БАЛЧИК ПРИЕМА ПЪРВИЯ ГРАЖДАНСКИ МЕЖДУНАРОДЕН ПОЛЕТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди