изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 23:27 EEST
12 г. затвор за шофьора, погубил шестима младежи на Великден    
Ред и сигурностХасковският окръжен съд издаде две осъдителни присъди за пътния инцидент в Симеоновград на Великден миналата година, при който загинаха шестима младежи на възраст между 17 и 19 години.


12 години лишаване от свобода при първоначален общ режим в затворническо общежитие от отворен тип присъди съдът на Данаил Георгиев, предаде БТА. Той е лишен и от правото да шофира за срок от 15 години.

Братовчед му Живко Желев ще лежи зад решетките 10 години, 13 г. няма да има право да шофира.

Данаил и Живко са обвиняеми по делото за жестоката катастрофа в Симеоновград, при която навръх Великден миналата година загинаха шестима младежи.

Минути преди полунощ Яница, Мелин, Гошо, Трифон, Красимир, Евгени, Милен и Мария - Луиза тръгнали към църквата, когато на тротоара ги помита "Опел Вектра". Колата е шофирана от Данаил Георгиев, а до него се возел Живко Желев, който му предоставил ключовете за автомобила, тъй като също бил употребил алкохол.
От удара на място загиват първите шестима младежи, а Милен и Мария - Луиза оцеляват по чудо.

8 месеца след жестоката катастрофа прокуратурата повдигна обвинения срещу Данаил и Живко. Данаил е шофирал във фаталната нощ срещу Великден със 133,6 км в час, с 1,03 промила алкохол в кръвта, според обвинителния акт на прокурора Павел Жеков. Братовчед му пък е бил с 1,07 промила алкохол в кръвта.

Процесът срещу двамата младежи започна през декември. На петото по ред заседание бе прочетена и присъдата за Данаил и Живко. Адвокатите им, както и почернените родители бяха категорични, че ще обжалват определението на тричленния състав на Хасковския окръжен съд с председател Красимир Димитров.

По време на делото защитата на двамата обвиняеми настояваше, че кръвните им проби за алкохол не са взети по надлежния ред. Това те ще настояват и пред следващата инстанция - Пловдивския апелативен съд. Освен това вероятно ще поискат и нови експертизи за това кой е шофирал колата. http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

12 г. затвор за шофьора, погубил шестима младежи на Великден | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди