изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 09:41 EEST
ПИПНАХА ДОБРИЧЛИЯ ПРИ СДЕЛКА С ОРЪЖИЕ ВЪВ ВАРНА    
Ред и сигурностДобричлия с инициали К.А. е задържан при специализирана полицейска акция във Варна, съобщи пресцентърът на МВР. При операцията служителите на реда са разбили работилница за незаконно оръжие. В хода на проведената под наблюдението на Варненската районна прокуратура акция са иззети пушки, пистолети, пълнители, както и множество патрони с различен калибър, съобщават още от МВР.

Работата по случая е продължила няколко месеца, като в петък варненски полицаи са задържали в района на частната автогара в града в момент на сделка О.Й. /56 г./ от Варна и 33-годишния жител на Добрич К.А., и двамата криминално проявени и осъждани по чл. 339, ал. 1 от НК за незаконно притежаване на оръжие. От пресцентъра на МВР добавят още, че в хода на разследването са извършени претърсвания на четири адреса – два във Варна, и два в Добрич. В дома и вилната къща на 56-годишния варненец, са открити множество боеприпаси и оръжия. Конфискувани са повече от 350 патрона с различен калибър, газов револвер, преправен на боен,  три пушки, три пистолета, осем пълнителя, два заглушителя, няколко тротилови пресовки, една от които с активиран капсул детонатор. Във вилата служителите на реда се натъкнали и на гараж, който бил пригоден за работилница за незаконно оръжие, както и за преправяне на газово оръжие в бойно. От къщи в добричкото село Божурово, свързани с купувача, пък са иззети пушка със сгъваеми приклад и цев, газов пистолет, преправен на боен, повече от 200 патрона с различен калибър. Предстои да бъде направена експертиза на конфискуваните оръжия. Двамата са с прокурорска мярка задържане за 72 часа, като днес прокуратурата ще внесе искане за задържане под стража, докато тече разследването. Агенция Блиц съобщи, че добричлията бил с "Порше Каейн", като с него е имало и жена, която е била обискирана, но пусната. От свои източници НДТ научи, че задържаният купувач на оръжие от Добрич се казва Красимир.
 


Сходни връзки

ПИПНАХА ДОБРИЧЛИЯ ПРИ СДЕЛКА С ОРЪЖИЕ ВЪВ ВАРНА | 3 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ПИПНАХА ДОБРИЧЛИЯ ПРИ СДЕЛКА С ОРЪЖИЕ ВЪВ ВАРНА
Автор: Anonymous да 2012-05-07 @ 08:48 EEST
dran dran 72 4asa nai spokoinno si kara6e pak por6eto iz grada
ПИПНАХА ДОБРИЧЛИЯ ПРИ СДЕЛКА С ОРЪЖИЕ ВЪВ ВАРНА
Автор: Anonymous да 2012-05-07 @ 14:20 EEST

Знае ли някой кой е този К.А.?

ПИПНАХА ДОБРИЧЛИЯ ПРИ СДЕЛКА С ОРЪЖИЕ ВЪВ ВАРНА
Автор: Anonymous да 2012-05-09 @ 18:25 EEST
parlama

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди